Pokémon Let's Go bude hrou pro každého
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémon Let's Go bude hrou pro každého

Pokémon Let's Go bude hrou pro každého

Martin Nahodil

Martin Nahodil

14. 6. 2018 08:47 6
Reklama

Na samotném Nintendo Directu jsme se dočkali jen krátkého připomenutí nejnovějšího dílu série Pokémon. Následně se ale na Threehousu objevilo téměř 45 minut záběrů přímo ze hry. Komentář k nim obstarali lidé z Nintenda a ředitel studia Game Freak, který odhalil několik nových informací týkajících se Let's Go Pikachu a Let's Go Eevee. Dle jeho slov těmito díly chtějí zaujmout jak staré hráče, kteří jsou se sérií už dlouhá léta, tak naprosté nováčky.

Nejdříve přišla řeč na nový způsob chytání pokémonů. Pokud jste alespoň zkoušeli mobilní Pokémon Go, budete tady jako doma. Před tím, než pokémona chytíte, už s ním nemusíte bojovat, stačí po něm mrsknout pokéball a vyčkat, jestli odchyt vyjde nebo ne. Při hraní na televizi zkrátka švihnete Joy-Conem, jako byste pokéball skutečně házeli. Bude k dispozici několik stylů hodů, podobně jako v Go. V handheld módu nutnost švihání odpadá a hod pokéballem probíhá formou quick-time eventu. Souboje s ostatními trenéry už budou probíhat stejně, jak jsme zvyklí z klasických dílů.

Musíme uznat, že po vzhledové stránce vypadá hra opravdu dobře. Je to velký skok od handheldových dílů. K tomu přispívá i fakt, že při průchodu vysokou trávou na vás už jen tak z ničeho nic nevyskočí náhodný pokémon. V Let's Go přímo vidíte, jak se pokémoni schovávají v trávě nebo létají po okolí. Po jejich odchytu si můžete ještě navíc k Pikachu nebo Eevee vybrat jednoho parťáka, který vás bude následovat. Na těch větších se dá i jezdit. Stále je tady ale prostor, kam se posouvat.

Už z představovacího traileru jste si mohli všimnout, že hlavní charakter bude mít Pikachu a Eevee stále při sobě. Nebude to jen zbytečná kulisa. Pokud se ve vašem okolí nachází nějaký skrytý předmět, upozorní vás na to. Pikachu například začne vrtět ocasem.

Pokud se nebudete moci dostat přes nějakou silnou potvůrku, není nic jednoduššího než si přizvat do hry kamaráda. Vypadá to, že kooperace tady bude fungovat jen lokálně. Ulehčíte si tím hlavně souboje, protože místo jednoho pokémona máte na bojišti hned dva. Druhý hráč se bude moci připojit kdykoliv a stejně tak odejít. Online složka se týká především soubojů a vyměňování pokémonů jako v předchozích dílech.

V poslední části Treehousu se probíralo propojení s Pokemon Go a nový ovladač Pokeball Plus. Do hry si budete moci přenést všechny pokémony, které jste na mobilu chytili. Aby se ale přidali k vám do party, musíte je polapit ještě jednou. Pokeball Plus je pak plnohodnotná verze Joy-Conu, se kterou budete moci hrát i už tolikrát zmíněné Pokemon Go. Pokud si tento ovladač koupíte, získáte spolu s ním i 151. pokémona, kterým je Mew.

Na dříve avizované Pokémon RPG si sice ještě budeme muset rok počkat, ale ani Let'Go nevypadá vůbec špatně. Do Kanta se budeme moci znovu podívat 16. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama