Ghost of Tsushima není historicky přesný
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ghost of Tsushima není historicky přesný

Ghost of Tsushima není historicky přesný

Martin Nahodil

Martin Nahodil

14. 6. 2018 09:17 8
Reklama

Sucker Punch konečně na Playstation konferenci ukázali záběry přímo z hraní a Ghost of Tsushima zatím vypadá ztraceně dobře. Nyní už víme i několik informací ohledně příběhu a zasazení. Hra se sice inspiruje skutečnými událostmi, ale nebude se přesně držet historické akurátnosti.

Ghost of Tsushima se odehrává ve druhé polovině 13. století během mongolské invaze do Japonska, konkrétně na ostrově Tsushima. Hlavním hrdinou je samuraj Jin Sakai, který musel zásady Bushido odsunout stranou a začít používat stealth a různé lsti při boji s mongolskými nájezdníky. S tím souvisí i grappling hook, který mu pomáhá při šplhání po budovách.

Souboje ve hře pak nebudou nic pro slabé žaludky. Většinou se budeme pohybovat ve špinavém prostředí pokrytého krví a vnitřnostmi nepřátel. Z E3 dema se to tak moc nezdálo, ale třeba se to změní s použitím dalších zbraní. Krom katany, kterou Jin používá v ukázce, dostaneme do rukou ještě několik dalších.

Na cestách po ostrově vždy budeme mít při sobě koně Nobu. Zdejší herní svět obsahuje několik různých vesnic, hradů a mongolských táborů. U každého z nich se setkáme s unikátní příběhovou linkou, která vyvrcholí vyhnáním Mongolů.

Pokud chcete dostat o něco autentičtější zážitek, budete si moci zvolit japonský dabing. Komunita o něj prý hodně žádala a vývojáři se svěřili, že s ním počítali už téměř od počátku vývoje. Na ostrov Tsushima se spolu s Jinem podíváme příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama