Control připomíná Quantum Break
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control připomíná Quantum Break

Control připomíná Quantum Break

Marek Selinger

Marek Selinger

14. 6. 2018 15:30 2
Reklama

Už když se na konferenci Sony poprvé ukázala hra Control od finských Remedy, spekulovali jsme, jak je možné, že studio, které bylo po dlouhé roky věrné Microsoftu, najednou představuje hry u hlavního hlavního rivala. Jak se později ukázalo, vydání se dočkáme na všech třech hlavních platformách, avšak i tak zůstává přinejmenším zajímavé, jak Remedy změnilo svůj přístup.

Poslední hrou, které toto studio vydalo, byl Quantum Break v roce 2016 pro Xbox One a PC. Stejné to bylo o pár let dříve s Alanem Wakem, který se svého vydání na PS3 nikdy nedočkal. Nyní se však majitelé konzole od Sony další hry těchto vývojářů jistojistě dočkají, dokonce se zdá, že PS4 bude tou primární platformou. V samotné hře se zmocníme postavy Jesse Fadena, která se může „pyšnit“ temnou minulostí. V ní ji provázely roztodivné tajemné události, na které budeme při hraní hledat odpovědi. Jesse ovládá určité nadpřirozené schopnosti, jako například manipulaci s předmětama a jejich následné odhození za účelem destrukce prostředí i nepřátel. Dle slov vývojářů se můžemě těšit na jejich doposud nejlepší hru.

Z celé prezentace hry máme pocit, že Remedy chtělo vytvořit pokračování Quantum Break, avšak Microsoft k tomu nesvolil, tak se ve Finsku rozhodli, že udělají Control, a vydají ho multiplatformově. Ale to neznamená, že nad hrou lámeme hůl, naopak doufáme, že Remedy se poučili z chyb, a konečně nám dodají hru, kterou měl být už Quantum Break.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama