Steam ukončí podporu Windows XP a Vista
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam ukončí podporu Windows XP a Vista

Steam ukončí podporu Windows XP a Vista

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

13. 6. 2018 17:25 18
Reklama

Na symbolickém ilustračním obrázku logo Steamu zastíňuje legendární pozadí operačního systému Windows XP. Tak nějak působí i nové oznámení společnosti Valve, která oznámila ukončení podpory systémů Windows XP a Windows Vista od 1. ledna 2019.

Windows XP z roku 2001 získal ve své době dominantní postavení, zatímco jeho nástupce v podobě WIndowsu Vista (2007) měl kontroverzní ohlasy. Microsoft si pak u mnohých uživatelů napravil reputaci s Windowsem 7 a dalšími následníky, ale někteří dodnes přece jen zůstali u starších OS. Pro současné hráče je však Steam nyní důležitějším nástrojem (co se hraní týče) než stařičské systémy XP a Vista. Právě proto Steam nutí některé zbývající konzervativce přejít na novější OS.

Ostatně podívejme se na statistiky dostupné od samotného Steamu. Operační systém XP nyní využívá 0.23 % uživatelů, zatímco Vista spadá pod kategorii ostatní, která je zastoupena 0.12 %. Vede Windows 10 64 bit s 58 %, Windows 7 64bit s 35 % a daleko za nimi je Windows 8.1 64 bit s podílem 4.22 %. 

Znamená to, že na těchto systémech již nepůjde Steam spustit. Uživatelé tak přijdou o možnost hrát hry, které si legálně zakoupili. Jedním z důvodů je i plánované zlepšení bezpečnosti Steamu, které nepodporují starší OS než Windows 7.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama