Poslední dobrodružství Clementine od srpna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Poslední dobrodružství Clementine od srpna

Poslední dobrodružství Clementine od srpna

Marek Selinger

Marek Selinger

6. 6. 2018 14:42 1
Reklama

Ani se nám nechce věřit, že adventurní série The Walking Dead je tu s námi již dlouhých šest let. Od té doby jsme se dočkali již třech kompletních sérií, a na obzoru je ta úplně poslední. Právě o ní jsme se dnes dozvěděli spoustu nových informací.

Předně, jak už dle titulku víte, na první epizodu nebudeme muset čekat až zase tak dlouho. Vyjde totiž 14. srpna na PS4, Xbox One i PC, přičemž předobjednávky bude možno provádět již od tohoto pátku. Pokud byste si rádi poslední část příběhu Clementine užili na cestách, i tuto možnost dostanete, byť o něco později. Jinými slovy, vydání na Nintendo Switch se také plánuje, avšak tam hra dorazí „někdy později v roce 2018“. Novinkou je, že oproti předchozím sezonám bude mít ta poslední pouze čtyři epizody místo pěti. Tomu odpovídá i cena, která je snížena na 20 amerických dolarů.

Telltale vydali i nový trailer, který ukazuje aktuální podobu Clementine i AJ, o kterého naše hrdinka stále pečuje. Vypadá to, že děj hry se posunul o dva až tři roky dále, zvláště AJ vypadá starší než v předchozí sérii A New Frontier. Pozorní hráči si v traileru všimnou i odkazu na poslední epizodu první sezony. Krom toho bychom se měli znovu dočkat i vylepšené grafiky a podporu 4K na PS4 Pro a Xbox One X. Samozřejmě zůstává i možnost nahrát své uložené pozice z předchozích sérií, přičemž by některé skutečnosti měly být ovlivněny našimi rozhodnutím z let minulých. Avšak víte, jak to s těmito marketingovými prohlášeními bývá…

My osobně si přejeme, aby Telltale dokázali příběh Clementine (a vlastně i Leeho) uspokojivě ukončit. Stále nás tak trochu děsí druhá sezona, jejíž kvalita oproti premiérové, ale i té třetí, byla dosti diskutabilní. Bohužel dle předchozích zkušeností s tvorbou studila Telltale si troufáme tvrdit, že závěrečné čtvrté epizody dočkáme až počátkem příštího roku. Do té doby mají hráči, kteří k světu přeplněným zombíky ještě nepřičichli, spoustu času dohnat tento rest.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama