Paradox kupuje vývojáře BattleTechu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox kupuje vývojáře BattleTechu

Paradox kupuje vývojáře BattleTechu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

6. 6. 2018 08:43 2
Reklama

Vydavatelství Paradox Interactive během příštích dní získá 100% podíl v Harebrained Holdings a s tím poputuje do jeho vlastnictví i studio Harebrained Schemes, které nedávno vypustilo do světa svojí taktickou strategii BattleTech. Obchod by měl proběhnout během zítřka a částka za nákup studia je stanovena na 7,5 milionu dolarů. K tomu se samozřejmě vztahují i podíly ze zisků z jejich budoucí produkce.

Studio Harebrained Schemes bylo založeno v roce 2011 veterány Jordanem Weismanem a Mitchem Gitelmanem. Weisman stál u zrodu takových titulů jako třeba Shadowrun, Crimson Skies nebo MechWarrior. Během svojí kariéry pracoval i na deskových hrách.

Fredrik Wester, CEO Paradox Interactive, řekl, že Harebrained Schemes prokázali svůj talent. "Dokázali, že jsou studiem světového formátu s velmi talentovaným týmem a pohybují se v žánrech, do kterých chce patřit i Paradox. Navíc máme velmi rádi samotné studio, jeho zaměstnance, a hlavně jejich hry. Tohle jsou pro nás velmi důležitá kritéria při podobných rozhodnutích. Náš první společný projekt BattleTech byl opravdu fantastický. Teď můžeme společně pracovat v delším časovém úseku."

Weisman dodává, že spolu s Gitelmanem dělali posledních 7 let příběhové taktické hry, které sami měli rádi. "Naše studio bylo poháněno hlavně naší vášní a podporou fanoušků. S tím, že se naše projekty stále rozrůstají a na trhu to není zrovna lehké, jsme se rozhodli, že se HBS potřebuje spojit se společností, která dokáže zajistit finanční stabilitu a marketing, který nám dovolí i dál dělat to, co máme rádi – tvořit skvělé hry a příběhy." Gitelman ve svém komentáři mluví o BattleTechu jako o projektu, který byl tím nejlepším v jeho kariéře. Prý je hrdý na to, že je součástí zrovna Paradox Interactive. Hlavně si pochvaluje nově nabyté zkušenosti a spolupráce s ostatními studii. Jaké budou další projekty tohoto studia můžeme zatím jen odhadovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama