Microsoft zřejmě koupí Playground Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft zřejmě koupí Playground Games

Microsoft zřejmě koupí Playground Games

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 6. 2018 09:51
Reklama

Studio Playground Games dobře znají především fanoušci závodních titulů. Od svého založení v roce 2010 má tento britský tým na kontě tři díly série Forza Horizon, která vychází exkluzivně na platformách Microsoftu. A jak se zdá, softwarový gigant má s dosud nezávislým studiem své plány.

Podle informací z britského vládního webu Companies House se 29. května stal novým ředitelem Playground Games Keith Ranger Dollinger. Ten v minulosti dlouhodobě působil jako viceprezident a šéf rady v Business & Corporate Development oddělení Microsoftu. V minulosti byl také jménován šéfem celé řady společností, které mají jeden společný jmenovatel – koupil je Microsoft. Jedná se například o LinkedIn, Skype, Rare, Lionhead, Havok a další.

Zdá se tedy, že i Playground Games čeká podobný osud. Očekává se, že na letošní tiskové konferenci Microsoftu na E3 dojde k odhalení čtvrtého dílu Forzy Horizon, jedné z nejpopulárnějších exkluzivních značek platformy Xbox. Playground Games ale v minulosti otevřeli ještě druhé studio, které má pracovat na akčním RPG v otevřeném světě. Tento tým se skládá z vývojářů, kteří se v minulosti podíleli na GTA V, Hellblade: Senua’s Sacrifice nebo MGS V: The Phantom Pain.

O tomto projektu toho zatím mnoho nevíme, živě se ale spekuluje o tom, že by mohlo jít o oživení značky Fable, tentokrát již bez velkohubých prohlášení a slibů jejího otce Petera Molyneuxe. Více detailů se možná dozvíme už v neděli večer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama