Microsoft chce na E3 zariskovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft chce na E3 zariskovat

Microsoft chce na E3 zariskovat

Martin Nahodil

Martin Nahodil

5. 6. 2018 11:39 16
Reklama

Matt Booty, který byl v lednu jmenován šéfem Microsoft Studios, se v interview ohledně společnosti rozpovídal i o letošní E3 konferenci, která proběhne 10. června ve 22:00. Na konto Xboxu se takřka celou tuto generaci snáší kritika, že postrádá exkluizivní tituly. Dle Bootyho pohledu se ale jen společnost snaží najít jinou cestu, jak by mohla uspět na herním trhu.

"Máme velké štěstí, že máme takové množství zaběhlých značek. Když si vezmete třeba Minecraft, Halo a Forzu, každá z nich je tady s námi téměř dekádu. Musíme tyto značky využít jako stavební kámen a z nich pak tvořit něco dalšího. Jejich síla nám dovoluje trochu zariskovat," řekl Booty. Ke konkrétním věcem se nedostal, ale je docela možné, že uvidíme nějakou žánrovou odbočku jako byla strategie Halo Wars. V tomhle ohledu nám přichází jako první na mysl battle royale, který je trendem posledních měsíců. Ve výše jmenovaných sériích si ho ale moc dobře představit nedokážeme.

Dále Booty dodává, že není vůbec jednoduché pracovat s tak velkými značkami. "Je složité rychle se ohánět a sledovat každý trend, který se může rok od roku měnit. V businessu může být rok dlouhá doba, ale vývoj se většinou táhne 3 až 4 roky. Tohle je časové rozpětí, ve kterém musíme přemýšlet. Musíme dělat naše sázky na jistotu spolu s tím, co hráči chtějí, zcela synchronizovaně. Jedině tohle nám přinese úspěch."

Na závět promluvil o své pozici v Microsoftu. Prý se hlavně ujišťuje, že se každé studio ubírá správným směrem. Také chce, aby toho jednotlivá studia spolu více sdíleli. Podle jeho názoru je to skvělá příležitost, jak se podělit nejen o nové nápady, ale hlavně o nabyté zkušenosti.

Jak přesně bude Microsoft riskovat uvidíme už v neděli. Není to poprvé, co Microsoft před E3 hlásá, že letos zkusí něco nového. Poslední roky ve srovnání s ostatními konferencemi ale stále o něco zaostával, tak třeba letos konečně přišel jeho čas. Co byste rádi na jejich letošní předváděčce rádi viděli vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama