World War 3 obsahuje důmyslnou balistiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka World War 3 obsahuje důmyslnou balistiku

World War 3 obsahuje důmyslnou balistiku

David Plecháček

David Plecháček

28. 5. 2018 09:46
Reklama

I když se díky Battlefieldu V mluví opět po roce o druhé světové válce, jsou hry, které chtějí přijít s alternativní nejkrvavější válkou lidské historie. The Farm 51, autoři povedeného thrilleru Get Even, mají za to, že třetí světová válka bude v tomto ohledu na úplně jiné úrovni. Jejich nová stroze pojmenovaná hra World War 3 letos vyjde v předběžném přístupu na Steamu, a tak je nejvyšší čas podívat se jí na zoubek.

Prvně je potřeba říct, že na rozdíl od prozatímní tvorby bude World War 3 sázet na multiplayer. Než si ale povíme více o jeho obsahu, je potřeba zdůraznit, že přes lehce futuristický zážitek půjde o věrohodnou střílečku, na níž autoři spolupracují s armádními složkami a poradci. Právě proto by WW3 mělo být tak autentické, jak je to jen možné, počínaje balistickým systémem, zbraněmi a konče průbojností střel do různých materiálů.

Mluvit o futuristickém zasazení je možná až příliš přehnané, spíše to vypadá, jako kdyby se třetí světová válka měla odehrát právě teď. Ne nadarmo se říká, že její vedení se od posledně výrazně proměnil. Prim hrají speciální jednotky, vše je podloženo taktikou, technikou a přístupy jako v rámci skutečného konfliktu. V první řadě bude ve hře dostupný tak zvaný Warzone, výbušnější souboj jak pěchoty, tak moderní obrněné techniky. Recon je oproti němu taktičtější, a spíše než o otevřenou válku půjde o mise za nepřátelskou hranicí.

O nejpropracovanějším systému střel a jejich průbojnosti už jsme mluvili, ale je to něco, na co The Farm 51 hodně sází. Stejně tak ale sází i na lidský element. World War 3 si samozřejmě nejvíce užijete ve skupině hráčů. Spolu s nimi můžete ovlivňovat průběh války na speciální strategické mapě v meta hře, která graficky po úspěchu/neúspěchu shrne, jak si jednotka počínala. Ukáže se na ní každé zničené vozidlo, každý padlý nepřítel, každý výstřel. Všechny tyto údaje se pak promítnou do stavu válkou zmítaného světa.

Jak se WW3 povede uvidíme později tohoto roku. Hra je primárně plánována na PC, o dalších platformách se prozatím nehovoří. V předběžném přístupu bude dostupná „za mrzký peníz“, ale kolik (a jestli něco) si budou vývojáři účtovat po jejím vydání ale není zřejmé. Každopádně už teď hrdě hlásí, že ve hře nebudou žádné lootboxy ani pay-to-win mechanismy. Níže se můžete podívat na další teaser, nové informace by se ale měly objevit relativně zanedlouho. Že by na E3?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama