Mirage: Arcane Warfare končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mirage: Arcane Warfare končí

Mirage: Arcane Warfare končí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 5. 2018 09:45 6
Reklama

Torn Banner Studios oznámili, že multiplayerová akce Mirage: Arcane Warfare bude v příštím týdnu odebrána ze Steamu. Jako jeden z důvodů pro toto rozhodnutí označili nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů, známé pod zkratkou GDPR.

Nové nařízení vešlo v platnost v pátek 25. května. Pro subjekty, které zpracovávají osobní údaje, představuje především nutnost dodržovat celou řadu nových pravidel. S tím se zákonitě pojí zvýšená administrativní zátěž. Nařízení logicky zasahuje také do prostředí herního průmyslu, protože přímo ovlivňuje práci vývojářů a vydavatelů.

Z vyjádření Torn Banner Studios vyplývá, že neměli na vybranou. „K tomu, abychom udrželi Mirage naživu, nám bohužel došly možnosti,” prohlásili vývojáři na svém fóru. Bližší detaily dále nezmiňují. Vysvětlení se však přímo nabízí. Výdaje na nutné úpravy, jimiž by byly splněny zákonné podmínky, pravděpodobně přesáhly únosnou mez. Naděje na návratnost těchto prostředků byla zřejmě příliš nízká.

Mirage: Arcane Warfare vyšlo v květnu minulého roku jako nástupce oblíbeného Chivalry: Medieval Warfare. Hra nabízela poměrně bohatý obsah – téměř tři desítky map, různé herní režimy, šest tříd postav. Hratelnost vycházela z Chivalry, v brutálních soubojích šlo především o dobré načasování, schopnost spolupracovat, důležitý byl samozřejmě také um samotného hráče. Kouzelnické pokračování bylo okořeněno o nové prvky, např. létání na koberci. Originální námět ani nové nápady však nepomohly dosáhnout úspěchu, který by se mohl rovnat původní hře. Chivalry se dařilo o poznání lépe, což dosvědčuje mimo jiné skutečnost, že se hra dostala také na konzole (minulé i současné generace).

Oficiální servery poběží do 31. května. Poté bude možné si hru zahrát pouze na serverech vytvořených hráči. Vývojáři na závěr ujišťují, že ostatní hry z jejich dílny nijak ovlivněny nebudou. Hráči se tak s klidem mohou pustit třeba právě do zmiňovaného Chivalry. Hru si můžete objednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama