Co týden dal: Velký návrat druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Velký návrat druhé světové

Co týden dal: Velký návrat druhé světové

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 5. 2018 16:00 10
Reklama

Poslední čistě květnový týden jasně ovládl gigant Electronic Arts. Oznámení nového pokračování série Battlefield nakonec nikdo jen tak nepřebije. O povolávacím dopise až později, připomeneme si ale i dlouho očekávané rozšíření pro The Sims 4 nebo bohatší ligovou nabídku konkurenčního virtuálního fotbalu PES 2019. Pojďme s láskou ke hrám uzavřít měsíc lásky.

POVINNOST VOLÁ?

Co týden dal: Velký návrat druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz

Battlefield V patří k nejočekávanějším titulům letošního roku, není tedy divu, že se diskuze o jeho zasazení vedly téměř od vydání předchozího dílu. Úspěšný historický návrat s podtitulem 1 předznamenal nové směřování série, předpokládali jsme proto, že se po první světové válce vypravíme v pokračování do světového konfliktu druhého. A sílící hlasy spekulací se skutečně nemýlily. Battlefield V přenese epickou bojovou vřavu na druhoválečná bojiště.

Samozřejmě je na hráčích samotných, zda takové rozhodnutí přijmou s radostí, nebo si postesknou nad nevyužitým potenciálem ve hrách stále neprozkoumaných konfliktů. Na druhou stranu si tandem EA/DICE stále nechává dvířka pootevřené a za pár let bychom se klidně do Vietnamu nebo Koreji vypravit mohli. Jisté je jen jedno, opět zapláčou milovníci historické přesnosti a autenticity. Hned z prvního traileru je nadmíru jasné, že tahle druhá světová bude trochu… svérázná.

Kauza? Ženy! Zástupkyně křehčího pohlaví si v sérii hledají stále více místa, ostatně ve čtyřce i posledním pokračování figurovaly v hlavních rolích. A zdá se, že ani tentokrát studio ze své snahy o srovnání pohlaví neustoupilo. Akční ženská hrdinka vede ve frenetickém traileru celou jednotku, mimojiné vyzbrojenou i umělými končetinami, a fanoušci se hned bouří. Je již tradicí, že každý černoch v uniformě Německého císařství, každá žena s Thompsonem v ruce vyvolává negativní emoce a konzervativní hráči burcují bojkot. Čerstvé ohlasy jsou zatím spíše umírněné, dá se však očekávat, že o “neautentickém” konfliktu ještě uslyšíme.

A co tedy můžeme od nového Battlefieldu čekat? Můžeme se těšit na výpravu do spíše neprobádaných částí konfliktu, vedle obligátních Stalingradů, Berlínů, Normandií a Itálií se vypravíme například do Norska nebo Nizozemí. Také se zdá, že po loňském fiasku s finanční politikou druhého Battlefrontu dává EA definitivně sbohem season passu. Veškerý rozšiřující obsah dostanou všichni hráči úplně zadarmo, ti platící budou nicméně vypadat trochu víc “cool”. Zároveň novinka přinese detailnější úpravy postav nebo singleplayerovou kampaň, které se pro letošek zřekl její největší konkurent.

Uvidíme 19. října.

BUDEME SKÁKAT PŘES KALUŽE

Co týden dal: Velký návrat druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz

Každé pokračování legendární série Sims se dočkalo mnoha datadisků, základní dvojicí, kterou dlouhá léta očekávala většina fanoušků se ale stali mazlíčci a počasí. Aktuální čtvrtý díl se už tetelí hebkými kožíšky a dovádějícími čtyřnohými kamarády (dokonce i mývaly), teď přichází na řadu i sníh a déšť. S tím jde ruku v ruce přídavek ročních období, sezónních povolání, prázdnin nebo svátků.

Simíci se tedy budou moci stát zahradníkem nebo uspořádat nové typy večírků. Samozřejmostí jsou nové činnosti vázané ke konkrétním typům počasí. Od těch příjemných, jako je stavění sněhuláka nebo dělání andělíčků až po ty neskonale otravné, jako je tradiční hrabání listí ze stromů. Zajímavě vypadá například možnost včelaření. A to všechno už 22. června.

HODNÝ PEJSEK

Co týden dal: Velký návrat druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz

Včera žil fotbalový svět především završením mistrovského hattricku Realu Madrid, katastrofickým výkonem Lorise Kariuse a smutným koncem neuvěřitelné sezóny Mohammeda Salaha. Ještě předtím ale fanouškům virtuálního fotbalu udělala radost společnost Konami. Ta si totiž po ztrátě licence právě na UEFA Champions League  sype popel na hlavu a snaživě nakupuje, kde je to jen možné. Nový ročník fotbalu PES tak nabídne hned sedm nových, plně licencovaných lig. Bohužel pro našince mezi ně nepatři tuzemská HET liga ani sousedovic Fortuna liga, na své si ale přijdou ruští příznivci tamnější Premier Ligy. Podobně jsou na tom i soutěže Dánska, Portugalska, Švýcarska, Argentiny, Belgie nebo Skotska.

Ano, pro ostrovany je to hodně slabá nabídka, jejich ostře sledovaná Premier League je stále, i díky svému prakticky dokonalému zpracování, podstatně poutavější v případě série FIFA. Je ale příjemné vidět, že se i opačný tábor snaží, seč mu síly stačí.  Na straně PES navíc stojí komunita hráčů, která možná není tak rozsáhlá a zhýčkaná, jako na protějším břehu, o to je ale věrnější a místo rozsáhlých licencí si užívá dobrého fotbalu. A právě na poli hratelnosti tlačí značka na pilu mnohem více.

Dnes tedy souhrn uzavřeme s lehce kratším rozsahem. Ostatně, šetřeme síly na přicházející červen. E3 je už doslova na prahu a my se na celý ten kolotoč keynotes, show, úniků, kontroverzí, oznámení, nocí bez spánku ve společnosti pizz, Monsterů a bager prostě neskonale těšíme. Tak se těšte s námi a i v červnu nezapomeňte, Hrejte s námi!



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama