Warface po pěti letech možná míří na konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Warface po pěti letech možná míří na konzole

Warface po pěti letech možná míří na konzole

David Plecháček

David Plecháček

25. 5. 2018 09:04
Reklama

Crytek se snaží zrestartovat. Kdysi slavné a úspěšné studio se v minulosti dostalo do nezáviděníhodné situace, která vyústila v rozpuštění globální sítě vývojářských týmů a v problémy, které trvají dosud. Jednou ze snah na zlepšení situace byla free-to-play počítačová střílečka Warface, která vyšla nejprve v roce 2012 v Rusku a později i na západě.

Ačkoliv nás od té doby dělí pět let, Warface stále žije. Možná i díky vydavateli v podobě společnosti My.com, která zaštiťuje i jiné online projekty, jako například Armored Warfare, které původně vzniklo v Obsidianu. Z celé nabídky produktů se ale Warface nejvíce hodilo k rychlé implementaci battle royale. Tento režim je v něm k dispozici už od loňska. Pokud bychom šli po stopách spasitelů, možná že i on je důvodem, proč se Warface relativně daří. A možná že i on je důvodem, proč se spekuluje nad portem na PS4 a Xboxem One – i po letech na trhu. Za informacemi stojí nový rating udělený tchajwanskou ratingovou agenturou.

Warface dokonce na konzolích bylo. Respektive na jedné. V roce 2014 vyšla verze pro Xbox 360, ale protože v té době nastupovala i generace nová, fanoušky si tam hra nenašla a vývojáři, nebo vydavatel, se rozhodli, že servery uzavřou. Stalo se tak ani ne po roce. Jenže doba se mění a přeje podobným krokům. Je tu realistické PUBG, které funguje jen na PC a na Xboxu One stále není ideální, je tu Fortnite, který sice šlape jako hodinky, ale není pro každého, a pak je tu stále ještě prostor pro ostatní.

Jak už víte z našich novinek, na PlayStationu 4 jej úspěšně zaplnilo H1Z1. Otevřená beta přilákala přes milion a půl hráčů hned během prvních hodin. To by samozřejmě znamenalo restart i pro Warface, především ve chvíli, uvážíme-li, že ani H1Z1 na PC nezažívalo zrovna plodné období. Na konzolích je to ale prozatím jiná pohádka. Warface se může inspirovat a zaútočit na stejné hráče, i když jeho battle royale není stejný jako u konkurence.

Crytek totiž vytvořil mnohem kondenzovanější hru. Souboj na život a na smrt tak obnáší šestnáct hráčů. Zbytek je ale podobný. Bez výbavy, bez ničeho si musí válečníci najít nějakou zbraň a je jedno jak, ale musí přežít jak své nepřátelé, tak stále se zmenšující prostředí. Podívat se můžete na trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama