Sony na handheldy nezanevřela
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony na handheldy nezanevřela

Sony na handheldy nezanevřela

Martin Nahodil

Martin Nahodil

24. 5. 2018 08:22 6
Reklama

Cujoši “John” Kodera, nový šéf Sony Interactive Entertainment, se rozpovídal ohledně budoucnosti značky PlayStation. Mimo populární PS4 a PS VR také došla řeč na jejich přenosné konzole. Uznal, že v tomhle odvětví se jim v posledních letech oproti minulosti nedaří, ale také nezavrhuje myšlenku, že by se k handheldům opět vrátili.  

"Dle mého názoru je třeba pokračovat v přemýšlení o přenosných konzolích jako o způsobu, jak hráčům poskytnou více herních zážitků a zároveň s tím pozorovat, co od handheldů vlastně hráči chtějí," řekl Kodera v interview pro Bloomberg. "Snažíme se přemýšlet nad odlišnými možnostmi." Tím se trochu pustil do křížku se svým předchůdcem Anrew Housem, podle kterého handheldy v dnešní době už nemají takový potenciál jako dříve.  

Ohledně přenosných konzolí v souvislosti se Sony jsme se v poslední době dozvěděli jen to, že bude končit výroba fyzických kopií her pro PlayStation Vita. Můžete také zaslechnou různé dohady a domněnky o tom, že by měla Sony pracovat na nové hybridní konzoli inspirované Switchem. To samé se ale nějakou dobu tvrdilo i o Microsoftu. Osobně si myslím, že tohle není zrovna ten směr, kterým by se Sony měla vydat.  

Místo trhu handheldů se v současnosti zaměřují na mobilní hry. Mají k tomu vyčleněný samostatný tým, který by měl přijít s něčím, co zaujme širokou škálu hráčů. Zatím se jim v této oblasti moc velkých věcí také nezadařilo. Jejich hlavní prioritou jsou ale stále PS4 a virtuální realita, které prý hodlají podporovat minimálně do roku 2021. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama