Chloe vám řekne, zda může mít android duši
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chloe vám řekne, zda může mít android duši

Chloe vám řekne, zda může mít android duši

David Plecháček

David Plecháček

24. 5. 2018 10:49 7
Reklama

Včera vám pověděl něco více o společnosti CyberLife její zakladatel Elijah Kamski, člověk, který jako první vytvořil androida a následně jej rozšířil do společnosti. Než se tak ale stalo, musel Kamski vytvořit model, který úspěšně projde tak zvaným Turingovým testem. Chloe se to povedlo v roce 2022.

Turingův test je skutečná metoda, která zkoumá, jestli umělá inteligence dosáhla takové úrovně, že by se mohla rovnat lidem. Zkrátka jestli je vážně inteligentní. Alan Turing jej prezentoval už v roce 1950, nicméně dosud se strojům nepodařilo ošálit lidské hodnotitele, kteří stroje dokáží rozeznat od robotů. Metoda spočívá v tom, že se lidským hodnotitelům posílají odpovědi na zadané otázky, které buď mohou být od lidí, nebo od umělé inteligence. Na hodnotitelích je poté rozlišit, o koho se jedná.

Největší pokrok se datuje k roku 2014, kdy přesně šedesát let od Turingovy smrti testem „prošel“ chatterbot Eugene Goostman. Ten ale oklamal jen třetinu hodnotitelů a proto je výsledek diskutabilní. Úspěch by měl přijít až o osm let později, neboť jako první prošel model Chloe v roce 2022. Alespoň ve světě Detroitu.

Jak na tuto událost vlastně Chloe vzpomíná? Co si myslí? O tom je další krátké video, které má za cíl nalákat vás na novinku od Quantic Dream. A tímto způsobem vás samozřejmě chceme nalákat i my. Od 14:00 si ukážeme, jak pokračuje Detroit za demoverzí, a především vydáme recenzi, v níž padne všechno nejdůležitější. Buďte u toho.

Detroit: Become Human si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama