GOG spojuje síly s vydavateli visual novel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GOG spojuje síly s vydavateli visual novel

GOG spojuje síly s vydavateli visual novel

Martin Nahodil

Martin Nahodil

23. 5. 2018 10:50 5
Reklama

Steam se v poslední době obrací zády k větším i menším vydavatelům visual novel s tím, že úplně ve svém obchodě nechce jejich hry s lechtivým obsahem. Na to zareagovali hned dva největší vydavatelé, kteří se v tomto herním odvětví pohybují. Konkrétně to jsou MangaGamer a Sekai Project. Domluvili se s druhým největším marketem na PC trhu, a tak je už najdete i na GOG.com. Zatímco se zdá, že pro steam je erotika tabu, GOG jim s radostí otevřel své brány. 

Při příležitosti vstupu visual novel na GOG se prodávají v pěkných slevách. Zcela zdarma si pak můžete uzmout svoji kopii hry SunriderMask of Arcadius. V našich končinách není tento žánru moc známý, tak si alespoň můžete vyzkoušet, jestli to není náhodou to, co hledáte. MangaGamer při ohlášení spolupráce také prohlásil, že vydání dalších novel bude následovat.  

PR ředitel John Pickett se k tomu ještě rozpovídal o samotném přístupu steamu: "Steam prokázal, že jejich obchod není moc dobré místo pro nás jakožto menší nezávislé vývojáře. Zejména proto jsme rádi, že další velký obchod na PC trhu přivítal visual novely s otevřenýmou náručí. V dlouhodobém horizontu doufáme, že převedeme celý náš katalog her na GOG a doufáme, že se tam dostanou i ostatní vývojáři. Chceme, aby všichni fanoušci vždy měli možnost si užít tyto skvělé tituly."  Problémy se steamem prý nejsou jen chvilkovou záležitostí, ale už se nějakou dobu táhnou.  

Vůbec bych se nedivil, kdyby se tady našla spousta lidí, kteří netuší, co vůbec visual novela je. Je to naprosto jednoduché. Celé je to o příběhu, čtete rozhovory mezi postavami, sem tam vyberete odpověď. Celé je to většinou stylizované do japonského manga stylu.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama