Battlefield V kompletně představen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlefield V kompletně představen

Battlefield V kompletně představen

Marek Selinger

Marek Selinger

23. 5. 2018 20:35 58
Reklama

DICE po několika teaserech konečně plnohodnotně odhalili nadcházející hru ze série Battlefield, tentokrát s podtitulem V. Dle očekávání se vyplnily veškeré spekulace, kterých byl poslední dny plný internet - po první světové válce se přesouváme o +- 25 let dopředu, tzn. do války druhé světové. Dočkali jsme se i prvního gameplay traileru.

Bez dalších okolků vás necháme onen trailer vychutnat.

DICE, potažmo EA, pojali celou akci jako jakýsi rozhovor s předními vývojaři švédského studia. Na začátku jsme pomocí artworků dočkali oficiální potvrzení zasazení hry do druhé světové války. Během ní bychom se měli, dle slov samotných vývojářů, podívat na místa, která nejsou široké veřejnosti tak úplně známá. Jako příklad uvedli Norsko či nizozemský Rotterdam. 

Pozitivní zprávou bezpochyby je, že po vzoru loňského Battlefrontu II se i Battlefield V zbavuje Premium passu, tudíž je konec dokupování nových map, zbraní a modů v jednotlivých balíčcích, během kterého docházelo ke štěpení komunity. Veškerý dodatačný obsah po vydání bude dodáván zdarma, což jde bezpochyby ke cti Electronic Arts. 

Na rozdíl od Battlefieldu 1, kde jsme mohli využívat pouze skiny na zbraně, nabídne jeho druhoválečný sourozenec mnohem širší možnosti editace postavy. Ta nabídne krom jiného příležitost vybrat si rasu, pohlaví, obličej a jeho barvu, bundu, kalhoty, čepici a helmu.

Pokud bychom se zaměřili na samotný trailer, tak ten jak dle nás, tak i komunity, nepřekonal dva roky starý trailer na Battlefield 1. Ten byl laděn spíše filmově, navíc s perfektním hudebním pokresem od The White Stripes. Ten k BFV nám sice nabízí i trochu gameplay záběrů, ale jak je známou praxí, akce v těchto trailerech bývá tak nakašírována, že během reálného hraní nikdy nedosáhnete stejné souslednosti událostí jako právě v traileru. K tomu nás trochu zarazila i stylizace, která nám přípomíná odbočku Battlefield Heroes z roku 2009. Celou prezentací se táhla linka zvýšené úrovně ženského elementu, kdy zástupkyně něžného pohlaví byla vyobrazena na jednom z hlavních atworků, a hlavně hrála důležitou roli v samotném traileru. Co to znamená pro samotnou hru, na to si musíme ještě počkat.

Při prezentaci padlo i datum vydání, které je stanoveno pro PS4, Xbox One i PC na 19. října letošního roku. Stejně jako v případě Battlefieldu 1, se můžeme těšit na betu, i když se zatím mluvilo jen o uzavřeném testu pro ty, kteří si hru předplatí, tak trochu očekáváme, že se dostane na úplně všechny hráče. Dalších informací o hře se dočkáme na EA Play na začátku června, kdy by měli DICE prezentovat to, co zajímá většinu hráčů Battlefieldu, tedy multiplayerovou složku hry.

A co vy, jaké máte pozity z nového Battlefieldu? Jste spokojeni se zasazením, co případně řikáte na trailer? A kdo vyhraje letošní bitvu Battlefield vs. Call Of Duty? Dejte nám vědět v diskuzi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama