Sony: "PS4 vstupuje do finální fáze cyklu"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: "PS4 vstupuje do finální fáze cyklu"

Sony: "PS4 vstupuje do finální fáze cyklu"

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 5. 2018 11:34 28
Reklama

O tom, kdy dojde ke generační obměně konzolí, se už nějaký čas vedou živé diskuze. Zatímco někteří poukazují na to, že se skoro pět let po uvedení na trh kola teprve roztáčejí, jiní prorokují zkrácení cyklu a představení další generace na letošní nebo příští E3. Buď jak buď, ze Sony nyní přišla poměrně zásadní informace.

Podle výkonného ředitele Sony Interactive Entertainment Johna Kodery totiž PlayStation 4 vstupuje do finální fáze svého cyklu. Kodera to prohlásil na setkání investorů Investor Relations Day 2018 v Japonsku. Tento fakt bude podle něj mít negativní vliv na prodeje samotného hardware, ale průběžný zisk z předplacených služeb by měl tento efekt z části vyrovnat. Žádné bližší informace o chystané nové konzoli na akci samozřejmě nepadly. Radost/starosti z příchodu nové generace ale zatím nejsou na místě.

Kodera totiž na akci zároveň hovořil o tom, že PlayStation 4 čeká ještě slušná zásoba exkluzivních titulů. Nepůjde přitom dle jeho slov jen o zbrusu nové značky. Sony má v plánu z úspěšných titulů udělat série a zároveň revitalizovat různé IP, které jsou delší dobu u ledu.

Na setkání investorů bylo zmíněno i zařízení PlayStation VR. To si vede hůře, než by si společnost přála, nicméně osud Vity jej přesto zřejmě zatím nečeká. Sony plánuje svůj VR headset nadále podporovat a cílí na další růst, byť s realistickými očekáváními. Uvidíme, jaké informace nám stran všech zmíněných bodů přinese kvapem se blížící E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama