Plastelínový survival Disdoored v dohledu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plastelínový survival Disdoored v dohledu

Plastelínový survival Disdoored v dohledu

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

22. 5. 2018 09:40
Reklama

Disdoored. Tak zní název nového multiplayer survivalu, který ještě během tohoto měsíce dorazí v předběžném přístupu na Steam. Cenovka je stanovena na 20 dolarů, tedy asi 450 Kč.

V roli plastelínové figurky budeme chovat všelijaké tvory a vegetaci, sbírat plody, stavět vlastní základnu a samozřejmě se i bránit spoustě krvelačným nepřátelům. Některé z nich si přitom půjde ochočit a dokonce je i vylepšit. Spíše než toulání po světě a získávání materiálu, hra připomíná farmářský hit Stardew Valley. Ve světě ale budeme hledat i antické technologie, které nám výrazně pomohou v přežití. Těšit se také můžeme na více než 30 typů zvířat určených pro naše využití. Mnohé ukazuje právě vydaný trailer, na který se můžete podívat níže. Přestože odkaz pod videem na Youtube odkazuje na stránku hry na Steamu, odkaz aktuálně není funkční.

Zajímavostí hry také je, že tvůrci naprosto vše vytvořili z plastelíny, na což použili  přes 20 liber hmoty (zhruba 9 kilogramů). Ručně byly vytvořeny i animace, a to pomocí techniky stop-motion (objekt je mezi snímky ručně poupraven), na kterou bylo potřeba vytvořit přes 20 000 fotografií. Hlavním cílem je vyřešit záhadu tajemných dveří, které jsou rozmístěny po mapě a slouží jako okamžitý teleport do jiných světů. Máme na to ale pomocníka, strom jménem Lily. Další kolegy si přitom můžeme zavolat, jelikož Disdoored umožňuje multiplayer až pro čtyři hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama