Humorné RPG West of Loathing oblaží Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Humorné RPG West of Loathing oblaží Switch

Humorné RPG West of Loathing oblaží Switch

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

21. 5. 2018 17:45
Reklama

West of Loathing patří mezi hry, které jednoho svým vzhledem spíš vyděsí, než přivábí, ale pod trhle jednoduchou stylizací jakoby načmáranou nějakým neumětelem, se skrývá překvapivě vydařené RPG s otevřeným světem a vším ostatním, co k žánru patří. A kupou humoru k tomu. Všichni majitelé Nintendo Switch si tak mohou radostně mnout ruce – West of Loathing se na své konzoli dočkají také, a to dokonce již 31. května za sympatickou cenu 11 dolarů.

Hra je duchovním nástupcem Kingdom of Loathing z roku 2003 (dostupný v prohlížeči zdarma) a je jakýmsi hybridem mezi RPG s tahovými souboji a klasickou adventurou. Tematicky je West of Loathing nepřekvapivě zasazeno na Divoký západ a jeho poznávacím znamením je dělat si ze všeho a za každých okolností nekorektní šprťouchlata. Očekávejte zástupy agresivních krav, strašidelných klaunů, ožralých koní, podivných questů, nepřeberné množství klobouků a všudypřítomná plivátka (která také můžete nosit jako klobouk).

Když loni v létě hra vyšla (na PC, Linux a Mac), zaslouženě sklízela velmi kladná hodnocení od pobavených hráčů i recenzentů. Na Metacritic se může pochlubit souhrnným hodnocením 86 % a na Steamu pak v drtivé většině pozitivními recenzemi. Na hru tak malého formátu se prodávala velice solidně – pobavení u ní našlo více než 150 000 lidí. Pokud vám tedy toto milé, malé a zábavné RPG uniklo, určitě se nenechte odradit jeho svérazným vzezřením a dejte mu šanci, ať už koncem května na Switchi, nebo hned teď na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama