Hide or Die chce peníze na horror royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hide or Die chce peníze na horror royale

Hide or Die chce peníze na horror royale

David Plecháček

David Plecháček

21. 5. 2018 11:31
Reklama

Kickstarter svědčí projektům, na něž velcí vydavatelé nechtějí dávat své finanční prostředky. Takže často se jedná o zástupce relativně okrajových žánrů pro užší skupinu fanoušků. Jak se ale stalo, že se z hororů stal žánr, do nějž přibude sotva jedna velká hra za rok. Naštěstí tu je komunita, s jejíž pomocí podobných her může přibývat.

Takto se například na Kickstarteru objevila kampaň na projekt Hide or Die. Stejně jako ostatní hry, které žádají o finance komunitu, i Hide or Die se snaží přijít s něčím inovativním, aby vývojáři z VecFour Digital měli trochu větší šanci zaujmout. Novinka tak sází na multiplayer, který jakoby vypadl částečně z oka battle royale.

Než vás ale stačíme odradit, opravdu by měl přežít ten poslední, ale spíše ve stylu asymetrických multiplayerů jako je Friday the 13th nebo Dead by Daylight. Na začátku hry se všichni nachází vně bunkru. Po otevření dveří se šestnáctka vypraví do divočiny, aby hledala nové předměty, zásoby a temnotu.

Pokud se ale k temnotě dostanou až moc blízko, automaticky se přemění na běsnící vražedné monstrum. Ostatní přeživší nicméně mohou spolupracovat, nebo se – samozřejmě – povraždit navzájem. Na konci cyklu se poslední přeživší postaví svému lovci, z nichž přežije jen jeden. Takže je to tak na pomezí a Hide or Die mixuje oba dva přístupy.

Co je zajímavější, vývojáři zveřejnili gameplay ukázku, a jak se zdá, Hide or Die je poměrně v pokročilé fázi. Ostatně VecFour Digital chtějí na stránkách Kickstarteru pouhých pětapadesát tisíc dolarů. Zlákají i vás? Novinka by měla vyjít letos v říjnu. Platformy vyjma PC prozatím neznáme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama