Crusader Kings II jako desková hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crusader Kings II jako desková hra

Crusader Kings II jako desková hra

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

20. 5. 2018 07:30 1
Reklama

Crusader Kings II jako desková hra od Paradoxu? Přesně toho se dočkáme díky úspěšné kampani na Kickstarteru, na kterou navázalo potvrzení vývoje samotných autorů. Crusader Kings - The Board Game se tak už rýsuje na obzoru.

Vývojáři projekt vystavili na serveru Kickstarter.com, kde požadovali alespoň 57 124 dolarů. Nakonec přispělo 943 lidí a dohromady bylo vybráno rovnou 80 229 dolarů, tedy v přepočtu asi 1 800 000 Kč. Paradox Interactive po boku Free League Publishing tak o hře ve Stockholmu na PDXCON rovnou prozradili více. Přímo na místě si hráči dokonce mohli beta verzi hry vyzkoušet na vlastní kůži. A nakonec nechybí ani zbrusu nový trailer.

Desková hra nabídne hru pro tři až pět hráčů, kteří se pokusí získat maximum bohatství, politické moci, náboženského vlivu a samozřejmě i vojenských úspěchů. To vše bez zářící obrazovky monitorů, přímo v reálném světě. Doslova si tak sáhneme na plastové miniatury rytířů, armád či hradů. Hra se odehraje nejen napříč celou Evropou, ale i napříč generacemi. Neminou nás tak záležitosti jako svatba, děti a dokonce i vnoučata. Potřebujeme přece zajistit pokračování rodu a zajistit tolik potřebnou kontinuitu.

Standardní edice obsahuje 70 plastových miniatur o průměrné výšce 30mm. Královská edice (The Royal Edition) obsahuje minimálně 4 figurky navíc. Na mapě o velikosti 550x550mm je naším cílem zajistit území, uzavírat důležité spojenectví, výhodně obchodovat, zkrátka využít všech dostupných možností této komplexní hry pro ovládnutí všeho kolem. Podrobný popis toho, jak hra funguje, najdete na příslušné stránce Kickstarteru.

Připomeňme, že kromě deskové hry bylo na PDXCON oznámeno i DLC Holy Fury pro Crusader Kings II, které se zaměří na nábožensky motivované bitvy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama