Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož

Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 5. 2018 16:00
Reklama

Po akčním minulém týdnu nám nezbývalo než čekat. Čekat, s čím ve skutečnosti vyrukují v Bethesda Software a zda se skutečně dočkáme pokračování RAGE. A výsledek, podobně jako první díl této rozporuplně přijímané série, opět vyvolal emoce a rozdělil herní společnost na dva tábory. Podobně jako odhalení nového dílu Call of Duty nebo osudu tvůrčí kariéry designérského génia Cliffa Bleszinski. Prostě sedm dní plných emocí. Vrhněme se na to.

V BARVÁCH

Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož
i Zdroj: Hrej.cz

Po nedávném pochybném úniku spekulací o celé řadě připravovaných titulů jsme se zájmem sledovali, jak blízko realitě někdy pořádně odvážná odhalení jsou. A dost možná překvapivě se hned vzápětí jedno z nich vyplnilo, Bethesda oznámila vývoj RAGE 2. Ještě v minulém týdnu masírovala srdce příznivců pestrobarevnými obrázky na Twitteru, poté ale přitvrdila a po úniku části reveal traileru konečně přišla i s první oficiální upoutávkou. Koláž šílenců, barev, řevu a částicových efektů vnadila především na slibované odhalení prvního gameplay videa, které mělo konečně odhalit, na co se máme těšit. A skutečně, v úterý video s prvními konkrétními informacemi na internet prosáklo.

Už první díl po svém vydání rozdělil společnost na ty, kteří hru považovali za novou modlu žánru a na ty, kteří RAGE zavrhli. Podobné emoce zachvátily internet i v souvislosti s novinkou. Na druhém díle se nově podílí studio Avalanche, aplikující svoje zkušenosti s otevřenými světy, pravděpodobně se dočkáme i kooperace více hráčů a trailer napovídá, že RAGE 2 bude tentokrát mnohem více “hip”, “crazy” a “cool”. Takové změny samozřejmě nejdou po chuti všem fanouškům, jiní ale  nové směřování akce kvitují.

Vodou na mlýn skeptikům budiž tvrzení, že bude druhé RAGE fungovat v moderním stylu hry jako služby. To může znamenat lecco, na jednu stranu se možná hra bude pyšnit dlouhotrvající podporou ze strany vývojářu, na stranu druhou bychom mohli mít co dočinění s další “ždímačkou až na dřeň”. Bethesda se dušuje, že se žádných lootboxů nedočkáme, tak doufejme že se skutečně bude jednat o tu první možnost.

KA-TA-STRO-FA

Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož
i Zdroj: Hrej.cz

Do tématu apokalyps ještě na chvíli zabředneme, uplynulý týden totiž udělal radost i východoevropským fanouškům FPS, GSC Game World, obživlé ukrajinské studio původně zodpovědné za vývoj druhého dílu kultovní série S.T.A.L.K.E.R přišlo s novým oznámením o vývoji “dvojky”. To paradoxně nepřichází poprvé, podobná slova jsme slyšeli už před osmi lety, později ale z vývoje sešlo a z S.T.A.L.K.E.R 2 se stal pouhý toužebný mýtus. Stručné zprávy o vývoji novinky na druhou stranu svět nezbourají, nevím nic více, než že projekt skutečně existuje a že by hra mohla vyjít někdy v roce 2021. To znamená, že je dílo zřejmě ve velmi rané fázi vývoje a nám nezbývá než držet palce, aby naši východní soudruzi svou vizi konečně dotáhli do zdárného konce.

Oslím můstkem se přenášíme do vod budovatelských strategií, svou vlastní zónu si můžete nově vytvořit i v Cities: Skylines na konzolích. Starší DLC s názvem Natural Disasters konečně doputovalo i na konzolový trh a kromě nových budov přináší především celou řadu přírodních katastrof, od lesních požarů, přes meteority až po tsunami.

CHAMPIOOONS

Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož
i Zdroj: Hrej.cz

Virtuálnímu fotbalu FIFA letos přistane do rukávu další eso. Po oficiálním ukončení licenční spolupráce společnosti Konami a asociace UEFA totiž prý značka získala do vínku licence obou největších kontinentálních soutěží, Evropské ligy a především snové Ligy mistrů. Alespoň to tvrdí nizozemský fotbalový komentátor, jenž propůjčuje svůj hlas svému virtuálnímu já. Ten také naznačil, že nový ročník virtuálního fotbalu přicestuje až v říjnu, což by znamenalo minimálně týdenní zpoždění oproti zvyklostem. Jak zmiňuje ve své novince i Marek, tuzemští fanoušci se mohou těšit na to, že alespoň na obrazovkách poženou za stříbrným pohárem pražskou Spartu. Jiné české kluby se zatím do nového ročníku nechystají, tradičně se ale v českých kuloárech šušká o implementaci naší nejvyšší soutěže.

Detailnějších informací se zřejmě dočkáme až v souvislosti s odhalením samotné hry.

ADIO, CLIFFYB

Co týden dal: Jarní apokalyptickou nálož
i Zdroj: Hrej.cz

Cliff Bleszinski patří v herním průmyslu k personám s nejzvučnějšími jmény. S trochou odvahy ho můžeme zařadit po bok takových velikánů, jako Hideo Kojima, Will Wright nebo například Peter Molyneux. Jeho úspěšná designérská kariéra ale po letech (alespoň prozatím) končí. Svou činnost po neúspěšných projektech ukončilo jeho studio Boss Key Productions. To zavírá brány nedlouho po vydání fiaska Lawbreakers, ambiciózního projektu, který v konkurenci dominantního Overwatch neuspěl a skončil v propadlišti dějin. Týmu zřejmě scházely nápady, dalším projektem se totiž mělo stát battle royale Radical Heights. S předběžného přístupu ale tato stylová akce zřejmě nikdy nevzejde a stane se společně se svými tvůrci pouze záznamem v historii.

CliffyB se podepsal pod celou řadu značek do jisté míry diktujících směr. V jeho portfoliu najdeme série jako Unreal Tournament, Jazz Jackrabit nebo Rune. Později se stal duchovním otcem svého klenotu, TPS série Gears of War. Po vydání třetího dílu veleúspěšné akční ságy ale dal svému domovskému studiu Epic vale a vydal se svojí cestou. Cestou která následně dostala jméno Boss Key Productions a trvala až do dnešních dní.

A co kdyby to celá parta nezabalila? Možná by dala vzniknout několika zajímavým titulům. V přípravách byly hned tři projekty, nakonec nám ale zůstane jen pár artworků.

Tak třeba příště.

Tento týden tedy zakončíme nevesele. Rozhodně ale není záhodno smutnět, máme se těsně před E3 na co těšit. Tak za týden zase, a nezapomeňte. Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama