Insomnia připomíná BioShock a Fallout
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Insomnia připomíná BioShock a Fallout

Insomnia připomíná BioShock a Fallout

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 5. 2018 14:53 3
Reklama

Akčních RPG moderního stylu je momentálně dostatek a další jsou v přípravě. Nedávno jsme si v HrejTV ukazovali „soulsovku“ Immortal: Unchained, nyní se dozvídáme o vývoji dalšího podobného projektu. Pracuje na něm dosud neznámý ruský tým Mono Studio a nese název Insomnia: The Ark.

Dle slov vývojářů má jít o komplexní příběhové RPG, odehrávající se v obří vesmírné stanici plující vesmírem. Ta bude skrývat dávno ztracená tajemství zašlé civilizace, která jen čekají, až je objevíte. Mezi hlavní herní prvky patří vývoj postavy, výroba vybavení, interakce se zajímavými NPC a také průzkum detailního a ručně vytvářeného světa. Ten má nabídnout netradiční retrofuturistickou atmosféru, jak je ostatně jasně patrné ztraileru. Hra zkrátka svůj ruský původ nezapře.

Hlavní hrdina bude trpět podivnou psychickou nemocí, jeho hlavním úkolem pak bude zjistit, co se událo v průběhu jeho dlouhého spánku při 400 let trvající cestě lidstva k záhadnému „Evakuačnímu bodu“. Je zřejmé, že se na stanici Object-6 stalo něco nepěkného a čeká na nás pěkná zásoba problémů k řešení. Vývojáři slibují, že vás průzkum světa dostatečně odmění, nepůjde ale rozhodně o procházku růžovým sadem. Pozorní hráči narazí na skryté oblasti s neočekávanými úkoly a zrádnými nepřáteli, starat se budete muset i o hlad, žízeň či únavu.

Příběhová linie nemá být striktně lineární, na našich volbách bude záležet a vaše vztahy s jednotlivými postavami a frakcemi mohou hodně ovlivnit to, jak příjemný pro vás pobyt na stanici bude. Questy mají nabídnout hned několik možných řešení. Co se týče soubojového systému, využijeme zbraně na blízko i na dálku a poměrně podstatným taktickým prvkem budou zničitelné kryty. I proto bude hodně záležet na zvoleném vybavení.

Insomnia hodně sází na atmosféru a zasazení, které v traileru v určitých momentech připomíná i legendární BioShock či sérii Fallout. Vývojáři zvolený styl popisují jako retrofuturistický noir s příchutí dieselpunku, v němž se postapokalyptická prostředí mísí s jazzovým soundtrackem a ozvěnami rozpadající se civilizace. Insomnia rozhodně vypadá zajímavě, vyjít by měla ještě v letošním roce. V plánu je zatím pouze verze pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama