Mashinky obohatil editor map
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mashinky obohatil editor map

Mashinky obohatil editor map

Martin Nahodil

Martin Nahodil

17. 5. 2018 10:28
Reklama

Český projekt vývojáře Honzy Zeleného se zase o něco blíže posunul k hotovému produktu. Ve včerejším updatu přibyl do hry velmi žádaný editor a s ním další porce obsahu. Abyste se v editoru a tvorbě mapy obecně trochu zorientovali, můžete si vyzkoušet celkem šest map z dílny samotného autora. Některé z nich jsou dokončené na sto procent, jiné si pak musíte už dodělat sami.  

Práce v editoru by měla být jednoduchá a intuitivní. Jedním kliknutím se vám vygeneruje terén s městy, lesy a průmyslovými oblastmi. Vy sami si pak můžete každou z těchto částí upravit podle svého gusta. Samozřejmě se do toho počítají i koleje, mosty a tunely. Mimo to si ke svému výtvoru můžete přidat krátký popisek, který ostatním hráčům vaši mapu představí. Možnosti sdílení map jsou bohužel omezené. Na nástroj k tomu určený si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Zatím je jediným řešením vytažení příslušného souboru s koncovkou *.mss ze složky scenarios 

Editor také podporuje načítání a ukládání výškových map, masek pro vegetaci a mapy vlhkosti. Díky tomu si do hry můžete přenést reálnou část mapy do hry. A pokud by vás editor náhodou nezaujal, můžete si alespoň pohrát s novou parní lokomotivou jménem Elishka.  

Mashinky vstoupily do předběžného přístupu během druhé poloviny loňského roku a hra je stále ve velmi rozpracovaném stavu. Vývoj by se ale měl v budoucnu o něco zrychlit. Autor totiž oznámil, že od příštího měsíce se vývoji bude věnovat na plný úvazek.  

Tuto hru si můžete pořídit na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama