Tisková konference BO potvrdila battle royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tisková konference BO potvrdila battle royale

Tisková konference BO potvrdila battle royale

David Plecháček

David Plecháček

17. 5. 2018 17:30 17
Reklama

Activision si dnes udělal takovou malou E3. Jeho odhalení nových Black Ops IIII totiž probíhalo ve stylu tradičních tiskových konferencí, které vám každoročně přenášíme telegrafickým mostem přímo z Los Angeles. Kromě prvních záběrů jsme se dozvěděli několik zajímavostí.

Jako tradičně je Call of Duty především o multiplayeru, tudíž už od začátku bylo jasné, že vydavatel i vývojáři ze studia Treyarch budou mluvit především o něm. PC verze bude mít speciální péči, vůbec poprvé nabídne podporu služby Battle.net. Dále už v úvodu padlo, že Black Ops IIII bude jiné. Nabídne údajně největší znovuhratelnost ze všech dílů Call of Duty.

Zasazením bude zapadat mezi dobu Black Ops 2 a Black Ops 3. Z BO4 je nicméně ještě více taktická týmová akce (tedy pokud věříme autorům), která bude pro hráče mnohem více odměňující. Nová doba ale znamená určité ústupky. Autoři sice chtěli zachovat hru stále rychlou a fluidní, jako byl Black Ops 3, nicméně museli se vyrovnat s absencí tzv. thrust jumpu nebo wall runu. Hra nově bude taktéž více přízemní.

Kromě toho ve hře nebude typický autoheal, ale léčení bude probíhat po stisknutí tlačítka léčby. Není to sice návrat k lékárničkám, ale i tak už nepůjde pouze běžet vpřed a doufat, že se ze svých ran dostatečně rychle vyléčíte, než narazíte na někoho dalšího. Změn je poměrně dost, ale Treyarch je kompenzoval novými třídami s novými specifickými schopnostmi. Agresivní hráči budou stále odměňování za agresivní hru, stejně tak jako hráči soustředící se na taktiku budou odměňování za taktický přístup. Jde jen o to zvolit si správnou postavu, která bude vyhovovat vašemu stylu.

Tak nějak ale tušíme, že jste zvědaví i na něco jiného, než jen na klasický multiplayer. Samozřejmě nebudou chybět ani zombie, které se staly nedílnou součástí série Black Ops, ačkoliv si svou premiéru odbyly ve Word at War. Především bude mnohem příběhovější. Zavede nás na Titatinc, na němž bude náš nejmenší problém ledovec, do nějž samozřejmě známá loď míří, ale i do dalších dvou lokací, mj. do očistce, přičemž všechny budou dostupné už od vydání. Zároveň bude s nemrtvými souviset i další režim, Zombie Rush, který nabídne ještě šílenější a bláznivější tempo. 

Zároveň došlo k potvrzení přítomnosti režimu battle royale. Black Ops IIII nabízí režim pojmenovaný Blackout, v němž samozřejmě musí přežít jen jeden jediný. V Blackout bude úplně vše, co známe z jiných režimů. Postavy ze zombie módu, známé lokace, to vše na jedné mapě. Treyarch tak nabídne zajímavý mix všeho, co má ve svém repertoáru. A single? Opravdu nebude. Na pódiu zaznělo i vysvětlení toho, proč - protože veškeré jeho prvky použili vývojáři do ostatních módů, které budou v balení nového Call of Duty. To uvidíme v polovině října na PC, Xboxu One a PlayStationu 4. Pokud si hru předobjednáte, získáte přístup do předběžného přístupu v podobě privátní betaverze před vydáním hry. Co bude jejím obsahem, ale nevíme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama