S.T.A.L.K.E.R. 2 je opět ve vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 je opět ve vývoji

S.T.A.L.K.E.R. 2 je opět ve vývoji

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

16. 5. 2018 07:30 5
Reklama

Pokud právě zažíváte mírné déjà vu, nejspíš už máte na herní scéně nějaký ten pátek za sebou. Na oficiálním druhém dílu nesmírně atmosférické střílečky z černobylské zóny se již opravdu kdysi pracovalo. Vývoj byl oznámen v roce 2010 a zrušen z neznámých příčin (pravděpodobně neuspokojivého stavu hry) o necelé dva roky později, těsně před původně plánovaným datem vydání. A s ním se také do věčných lovišť mělo odporoučet mateřské studio trilogie S.T.A.L.K.E.R., ukrajinští GSC Game World.

Studio se sice z vegetativního stavu nakonec probralo v roce 2014, nicméně vývojáři pracující druhém dílu S.T.A.L.K.E.R. se mu rozutekli (třeba do studia Vostok Games, které vydalo tematicky podobné Survarium) a jediné čemu se GSC od té doby věnovali, byla jejich realtime historická strategie Cossacks. Dokud se včera v noci na Facebookové stránce věnované Cossacks 3  neobjevila stručná černobílá zpráva, jejíž znění A.N.N.O.U.N.C.E.D. S.T.A.L.K.E.R. 2; 2.0.2.1 nenechává nikoho na pochybách. Stejnou zprávu potvrdil na Twitteru také Sergiy Grygorovych, výkonný ředitel GSC a firma ji má již také přidanou do portfolia chystaných her na svých oficiálních stránkách

Přiložený odkaz na oficiální webovky stalker2.com je sice také funkční, ale informačně stejně "nabitý" jako výše citovaná zpráva. Dá se tedy předpokládat, že vývoj hry nebude v příliš pokročilé fázi a nenápadně poblíž svítící protečkovaný rok 2021 nám má pravděpodobně naznačovat, že se dříve než za tři roky nedočkáme.

Stejně tak si nejspíš budeme muset nějakou dobu počkat na první oficiální obrázky nebo, dej bože, záběry z hraní. Nezbývá nám tedy, než se těšit a také držet GSC a S.T.A.L.K.E.R. 2 ze všech sil palce, aby to s pokračováním dopadlo lépe, než posledně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama