Nové F1 dorazí v srpnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové F1 dorazí v srpnu

Nové F1 dorazí v srpnu

Marek Selinger

Marek Selinger

16. 5. 2018 10:45 12
Reklama

Sezóna nejprestižnějších formulových závodů už nějakou dobu probíhá, a pokud se nemůžete dočkat, až nasednete do virtuálního kokpitu v letošním ročníku série F1, máme pro vás dobrou zprávu - nebudete muset na to čekat příliš dlouho. Vývojáři z Codemasters se na svém blogu podělili o první detaily nadcházející dílu této dlouholeté série.

Codies se dostali k vývoji formulí v roce 2008, kdy převzali štafetu po Sony, která vyvíjela F1 hry exkluzivně pro své platformy. První ročník od britských vývojářů vyšel v roce 2010 a zaslouženě sklidil kladná hodnocení, průměr recenzí se dle Metacritic zastavil na hodnotě 84. Laťka byla tedy nastavena poměrně vysoko a nadcházející díly se ji s menší či větší úspěšností dokázaly přiblížit, a někdy dokonce i překonat, tak jako v případě ročníku 2017. Dnes ale bude řeč o ročníku, který se pojí s aktuální sezónou, tedy 2018. Ten vyjde pro PC, PS4 i Xbox One již 24. srpna, tedy v době, kdy se celý seriál přesune na legendární okruh v belgickém Spa-Francorchamps.

Samozřejmostí je, že hra obsáhne všech 20 jezdců a 21 okruhů, na kterých závodníci bojuju o každý bod jak do individuálního hodnocení, tak i do Poháru konstruktérů. V krátkém prohlášení se k novému dílu vyjádřil i šéf vývoje, Paul Jeal, který vyjádřil potěšení nad tím, že Codemasters můžou každý rok pracovat na dokonalejší verzi hry. „Vezmeme si to nejlepší z minulých ročníků a výsledkem budou ještě lepší formule než v případě ročníku 2017“ dodal.

Dle všeho se můžetem těšit na vylepšený kariérní mód, stejně tak by se daleko větší péče měly dočkat historické vozy. Na více detailů si bohužel ještě musíme počkat, očekáváme však, že na E3 budou vývojáři přeci jen sdílnější. A jak jste na tom vy, usedáte rádi do virtuálního kokpitu F1, nebo dáváte přednost jiné automobilové sérii? Dejte nám vědět do diskuze!

Poslední ročník F1 2017 si můžete pořídit v obchodě Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama