Končí výroba fyzických her PS Vita
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Končí výroba fyzických her PS Vita

Končí výroba fyzických her PS Vita

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

16. 5. 2018 09:43 10
Reklama

Server Kotaku přišel s oznámením, že americké a evropské pobočky Sony plánují ukončení výroby fyzických kopií her pro přenosnou konzoli PS Vita. Společnost Sony tuto informaci následně potvrdila. Fyzické karty se přestanou vyrábět s koncem fiskálního roku 2018, tedy 31. března 2019. Digitálních verzí her se žádné změny nedotknou.

Nastal tak čas začít se pomalu loučit s malými kartičkami, které jsme do své konzole jednoduše zasunuli a mohli rovnou hrát. Nic se nemuselo stahovat a hru jsme měli okamžitě k dispozici. Nyní se však stanou žádanějšími paměťové karty.

PS Vita, jakožto nástupce slavného PSP, je tu s námi už od roku 2012. O dva roky později jsme se dočkali vylepšeného modelu, který je o 20 % štíhlejší a o 15 % lehčí. Kromě toho byl vyměněn OLED displej za LCD, byla zvýšena životnost baterie o zhruba hodinu a dočkali jsme se i 1 GB vnitřní paměti.

Přesto bychom neměli nabýt dojmu, že konzole na herním trhu úplně končí, ačkoliv jsme se letos dozvěděli o vyřazení zařazení ze služby PlayStation Plus. Na druhou stranu teprve včera bylo oznámeno brzké vydání Stardew Valley právě pro PS Vita. Tato konzole těží především z pevné základny v Japonsku, zatímco v Evropě ani USA se jí nikterak extra nedaří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama