Belgie chce trestně stíhat loot boxy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Belgie chce trestně stíhat loot boxy

Belgie chce trestně stíhat loot boxy

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

12. 5. 2018 07:00 44
Reklama

Možná jste již v průběhu dubna zaslechli, že Belgická herní komise (BGC) označila loot boxy za formu gamblerství. Nyní se ale situace ještě více vyhrotila, když ta samá komise dokonce doporučila trestní stíhání. BGC konkrétně navrhuje stíhat herní giganty jako Electronic Arts, Valve či Activision Blizzard.

Dle serveru Gamesindustry má ale nejdříve proběhnout diskuze, aby se strany pokusily najít společné řešení. Jednat o tom má samotný ministr spravedlnosti Koen Geens. Peter Naessens, ředitel BGC pro GamesIndustry.biz uvedl, že právní úkony nezahájí okamžitě a právě ministr tak má čas situaci řešit. Času však nemá nekonečno. Konkrétní termíny však nespecifikoval.

Loot boxy se zejména v posledním roce stávají předmětem diskuzí nejen na herní scéně, ale dokonce již v měřítku státním. Loot boxy za formu gamblerství nicméně nepovažuje například Oddělení vnitřních záležitostí Nového Zélandu, britská komise či Asociace zábavního softwaru (ESA). Severoamerická Entertainment Software Rating Board (ESRB), stejně jako evropská organizace PEGI jsou stejného názoru. To však pro Belgické království zřejmě nemá valnou váhu. S napětím tedy budeme očekávat, jak se situace vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama