Do Star Treku: BC míří Nová generace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Star Treku: BC míří Nová generace

Do Star Treku: BC míří Nová generace

David Plecháček

David Plecháček

11. 5. 2018 11:54 2
Reklama

Star Trek: Bridge Crew měl řekněme jisté problémy a prostor, jak být lepší, ale základ v podobě kooperace nabízel neskonalou zábavu. V době vydání byl největší problém samozřejmě v omezení pro VR, který hráčskou základnu zbytečně svazoval do mnohem menšího pytle. Naštěstí Ubisoft vydal update, kterým hru odemkl i pro nemajitele headsetů zprostředkovávajících virtuální realitu. Možná, že právě to byl impuls k tomu, abychom na hru nezapomínali, jelikož svůj potenciál stále má. I proto jsme se dočkali nového DLC.

Loňský Star Trek navázal na jedenáctý film univerza z roku 2009, který však časově předchází prvnímu seriálu. V něm vznikla nová alternativní realita, v níž se odehrává právě i samotný Bridge Crew. Možná tak čekáte, že díky ní mohou vývojaři připustit uzdu fantazii a přinášet nové, dosud neviděné prvky, pro fanoušky ale dělají něco vděčnějšího. Do Bridge Crew totiž přináší prvky z Nové generace.

Seriál The Next Generation vznikal mezi lety 1987 a 1994 a dosud se považuje za jeden z nejlepších, ne-li nejlepší přírůstek do světa Star Treku. Nová generace si vytvářela svět pro sebe, ale zároveň vycházela z nápaditosti a vize původního seriálu. Nebudeme ale řešit seriál jako takový, jako spíše to, co nové DLC přináší.

Pochopitelně přináší nový můstek Enterprise, chcete-li, tak můstek lodi NCC-1701D. Při této příležitosti bylo trochu potřeba přebalancovat jednotlivé možnosti dílčích stanovišť, jelikož si nová loď žádá něco trochu jiného. Z toho důvodu pozici technika nahradí, řekněme, provozní role. Stanoviště operací totiž na Enterprise bude mít na starosti management posádky a tudíž i maximalizování její výkonnosti.

Kromě toho se ve hře konečně objeví Romulani a Borgové, a to zejména na misích Ongoing Voyages. Ty přibudou dvě, Resistance a Patrol, přičemž Resistance je svou strukturou podobná klasickým rogue-like titulům. Nová mise vyzývá hráče, aby putovali vesmírem a hledali technologické prototypy fungující proti Borgům. Na cestě se budou lodi stavět do cesty náhodné překážky, které budou pochopitelně těžší a těžší, čím více se budete blížit k novým technologiím.

Kromě toho se můžete těšit na dobře známý a především funkční Planet Killer, uniformy sedící do éry TNG, možnost vytvořit si vlastního androidího avatara typu pana Data, nové možnosti štítů a další a další drobnosti. Je toho pro fanoušky hodně a dost možná bude obsah dále přibývat. Každopádně Star Trek: Bridge Crew je otevřený úplně všem a můžete jej prozkoumat i vy bez VR. Pořídit si jej můžete na Xzone.cz. Nové DLC vychází 22. května na PS4 a PS VR, 21. července na HTC Vive, Oculu Rift a zařízeních podporujících Windows Mixex Reality.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama