Steam vydává aplikace pro android a iOS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam vydává aplikace pro android a iOS

Steam vydává aplikace pro android a iOS

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

10. 5. 2018 17:43 2
Reklama

Valve dnes oznámil brzké vydání hned dvou aplikací, které umožňují streamovat hry i filmy na smartphony a tablety. Aplikace s názvy Steam Link a Steam Video údajně dorazí během několika příštích týdnů. 

Steam Link vyjde 21. května a umožní streamovat na Android i iOS zařízení (tedy iPhone, iPad a AppleTV). Očekávat můžeme také podporu 5Ghz sítě (která je výrazně rychlejší) nebo skrze Ethernet na Macu či PC. Celkově tak následně může být cokoliv sdíleno s mobily, tablety, TV či Apple TV. Verze pro android bude k dispozici v rámci beta verze co nevidět. Steam link nabídne podporu i pro ovladače steamu, MFI a další, zatím nespecifikované zařízení.

Vydání aplikace Steam Video je pak naplánováno na průběh léta a umožní streamovat filmy a seriály z galerie Steamu přímo na mobilní zařízení (včetně tabletů) skrze Wi-fi nebo LTE. Zvažuje se také dostupnost takovéo obsahu offline.

Společnost Valve toho zatím příliš neprozradila a tak se do popředí dostává velká spousta otázek. Nevíme například ani to, zda mobilní zařízení musí splňovat nějaká základní kritéria, aby na nich aplikace vůbec fungovala. Více informací bychom se ale měli dozvědět už brzy, jelikož vydání první aplikace se dočkáme za méně než dva týdny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama