Scenáristka seriálu Zaklínač brání svůj tým
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scenáristka seriálu Zaklínač brání svůj tým

Scenáristka seriálu Zaklínač brání svůj tým

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 5. 2018 13:41 15
Reklama

Série Zaklínač se především pro hráče ze střední a východní Evropy stala jednou z nejmilovanějších herních značek. Mnohé z nich možná právě ona přivedla k literární sáze Andrzeje Sapkowského a její úspěch je také důvodem, proč se Zaklínač znovu vrátí na televizní obrazovky v podobě seriálu z produkce Netflix.

O této chystané adaptaci jsme si zvykli slýchat poměrně pravidelně především díky tweetování hlavní scenáristky a také výkonné producentky projektu Lauren S. Hisrich. Nejinak je tomu i nyní, ale zatímco v minulosti se Hissrich zaměřovala spíše na drobné střípky informací z přípravy scénáře, tentokrát se pustila do poměrně ostré obhajoby svých kolegů ve scenáristickém týmu.

Někteří fanoušci projektu totiž na sociálních sítích vyjádřili znepokojení z toho, že je tým složen především z mladých žen a také z toho, že jsou v týmu zastoupeni lidé tmavé pleti (jakkoli nepochopitelně to může znít). Hissrich v odpovědích uvedla, že v rámci transparentnosti je třeba uvést na pravou míru jasná fakta - nikdo ze scenáristů nikdy nebyl v Nilfgaardu, Cintře nebo Kaer Morhenu, nikdo z nich není kouzelník nebo Dítě Překvapení. Nikdo z nich také nikdy nelovil monstra ani zřejmě nikoho nezabil. Nicméně pro psaní scénáře nepoužívají svou barvu kůže, pohlaví nebo místo, kde se narodili, a dokonce ani výhradně své vlastní zkušenosti, nýbrž své mozky a srdce.

Následné komentáře a zpochybňování kvalifikace autorského týmu pak poměrně rázně utnula otázkou, zda někdo z pochybovačů viděl scénář seriálu, případně se zeptal týmu, jaký je jeho vztah ke zpracovávané látce, oblíbené příběhy a postavy. Protože pokud ne, nevědí vůbec nic o tom, jak se televizní pořad vyrábí a nemají nárok na názor na scenáristy, které nikdy nepotkali. Můžeme zmínit, že členové týmu mají zkušenosti například ze seriálů Daredevil, Jessica Jones, The Americans a tak dále. Jak se na seriál těšíte vy? A máte obavy, že nebude mít dostatečně “slovanskou” atmosféru?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama