"Switch nemusí prodejně překonat Wii"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Switch nemusí prodejně překonat Wii"

"Switch nemusí prodejně překonat Wii"

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 5. 2018 10:38
Reklama

Nintendo si je sice vědomo obrovského komerčního úspěchu, kterého se svou hybridní konzolí dosáhlo, stále se ale drží pří zemi. V rámci nedávného setkání s investory Tatsumi Kimishima, odcházející prezident společnosti, komentoval vyhlídky Nintenda do budoucna a hodnotil současný vývoj prodejů Nintendo Switch v porovnání s ostatními konzolemi.

Především z jeho komentáře vyplývá, že si Nintendo nijak neláme hlavu tím, že Switch pravděpodobně v prodejích nepřekoná komerční zázrak Wii. Úspěšné pohybové konzole vyslala společnost do světa více než 100 milionů kusů, čímž značně přesáhla svou tehdejší konkurenci, Xbox 360 i PlayStation 3 se dle odhadů vyprodukovalo jednotlivě 80 milionů kusů. Papírově vládne i v současné době, PlayStation 4 vykazuje necelých 80 milionů expedovaných kusů, Microsoft žádná konkrétní čísla neposkytuje, pravděpodobně jsou však čísla Xbox One o něco nižší.

V současné době se Nintendo chlubí necelými 18 miliony prodaných Switch, což už po zhruba roce na trhu znamená pokoření svého neúspěšného předchůdce. Wii U bývá považováno za fiasko, jedná se tedy spíše o splnění cíle než překvapivý úspěch. “Důležité není, zda prodeje Nintendo Switch překonají prodeje Wii, ale jak se přizpůsobíme změnám a trendům trhu a jak se nám bude dařit prodávat Switch tak dlouho, jak je to jenom možné,” shrnuje situaci Kimishima.

Se současnými novinkami v nabídce Nintenda přestávají být prodejní čísla samotné konzole tak zásadní statistikou. Zdá se, že se odvážný experiment Nintendo Labo nezařadí do kolonky neúspěchů, japonská společnost navíc chystá svou vlastní zpoplatněnou službu. Celý tým se zaměřuje i na to, aby přístroj zůstával co nejzajímavější pro zájemce a jeho životní cyklus přesáhl obvyklé období.

"Vědět, jak moc lze rozšířit trh v druhém roce prodeje je pro konzoli neuvěřitelně důležité, a je jedno, jestli se jedná o handheld nebo domácí konzoli. V druhém roce před sebe také plánujeme postavit výzvu různými způsoby dostat Nintendo Switch do rukou i těm, kteří nikdy konzoli od Nintenda nevlastnili, a také těm, kteří ji užívali před dlouhou dobou,” slibuje Kimishima, zmíněné “způsoby” ale nijak nespecifikoval.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama