Nové info o Shadow of the Tomb Raider
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové info o Shadow of the Tomb Raider

Nové info o Shadow of the Tomb Raider

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 5. 2018 11:34 10
Reklama

Po mnoha spekulacích je existence Shadow of the Tomb Raider jasnou skutečností a nového Lařina dobrodružství se dočkáme letost v září. Nový díl má být uzavřením rebootované trilogie a krokem vstříc podobě hrdinky, jakou si pamatujeme z původní série. Vývojáři chtějí tentokrát prozkoumat poněkud vážnější témata.

Nějaký čas po událostech Rise of the Tomb Raider se Lara a její společník Jonah vydávají do Mexika, aby zde pátrali po tajemném artefaktu Máyů. Podle proroctví má totiž hrát zásadní roli v událostech vedoucích k samotnému konci světa. Takový předmět samozřejmě nemohl uniknout pozornosti organizaci Trinity, s níž už měla Lara co dočinění. Nový díl má hrdinku především konfrontovat s následky jejích předchozích činů a zpochybnit její kladnou roli.

Nový díl se také podle dostupných informací bude mnohem více zaměřovat na otevřenější oblasti a jejich průzkum. Kromě toho se ale dostanete i do obydlených oblastí a prožijete tak třeba tradiční mexický Den mrtvých. V Shadow of the Tomb Raider máme narazit na živoucí “centra”, kde bude Lara moci hovořit s NPC a dozvědět se víc o herním světě. Těšit se ale můžeme i na epické okamžiky, jako je obří povodeň, která spláchne menší městečko a Lara bude bojovat o život, zatímco obyvatelé kolem ní budou podléhat divokým vlnám.

Aktuální pokračování má v zásadě sumarizovat vše, co se Lara od oné patálie na Yamatai naučila. Z vystrašené mladé dívky se pomalu stala chladnokrevná odbornice na přežití, což se ostatně projeví i v herním stylu. Díky prostředí džungle budou její schopnosti plížení mnohem silnější a hojněji využívané. Pořád si ale užijeme dostatek akce s lukem, různými palnými zbraněmi a tak dále.

Shadow of the Tomb Raider vychází na PC, PS4 a Xbox One 14. září letošního roku. Koupit si jej můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama