Sony doporučuje 13 zlevněných her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony doporučuje 13 zlevněných her

Sony doporučuje 13 zlevněných her

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

6. 5. 2018 10:35 1
Reklama

Pokud jste v rámci tohoto víkendu pohrdli celou řadou her, které je možné vyzkoušet zdarma, možná vás alespoň zaujme následující seznam třinácti doporučených her. Ten se objevil na oficiálním blogu PlayStationu a nutno dodat, že každý z těchto nezávislých herních hitů je aktuálně v nemalé slevě.

Je to tak, Sony spustil hromadné slevy a na PlayStation Store si tak vybere snad úplně každý. Příliš možností je ale někdy na škodu a s výběrem nám tak dopomůže následující seznam tipů na zlevněné hry. Jde o tituly snad všech žánrů, které jsou zároveň dostatečně osvědčené a na serveru Metacritic.com získaly výtečná hodnocení. Ideální nejen pro toho, kdo má hluboko do kapsy.

1. Inside

Z dílny dánského vývojářského studia Playdead na herní scénu dorazilo výtečné spojení adventury, puzzle a temné atmosféry. Tenhle herní klenot nabízí nejen jednoduchost, ale i skvělou hratelnost. Co víc si přát?

2. Hellblade: Senua’s Sacrifice

V Hellblade se v roli keltské bojovnice s psychickými problémy vydáváme střetnout se samotnými bohy, abychom zachránili již mrtvého milovaného. Kromě povedených soubojů a jen těžko popsatelné atmosféry, si užijeme špičkové audiovizuální zpracování i solidní příběhovou linii.

3. Pyre

Od tvůrcu titulu Bastion dorazil roku 2017 originální počin Pyre. Ten přináší osobité grafické zpracování plné pestrých barev i zajímavý soundtrack. Se svou partou objevujeme nové končiny a svádíme tvrdé boje plné nejrůznější magie.

4. Nex Machina

Čistá akce přímo z daleké budoucnosti. V 2,5D prostoru se utkáme s armádou robotů, kteří se vzepřeli lidstvu. Nouze není ani o značně zničitelné prostředí. Nádech arkádovky z 80. let je samozřejmostí.

5. The Witness

The Witness od studia Thekla, Inc. byl ve vývoji dlouhých pět let. Hráči nabízí možnost prozkoumat ostrov plný záhad a mnoho nevšedních puzzle. Z toho zřetelně vyplývají dva hlavní prvky hry - explorace a možnost řešit stovky hádanek.

6. The Vanishing of Ethan Carter

V kůži vyšetřovatele jménem Paul Prospero se vydáváme lámat si hlavu s více než zvláštním případem. V hororové atmosféře si užijeme spoustu nadpřirozených překvapení a pro vyřešení zdejších záhad budeme muset pořádně zapojit naše mozkové závity.

7. Stardew Valley

Ve Stardew Valley po dědečkovi převezmeme farmu, která už nějaký čas není v nejlepším stavu. Kromě práce na polích se však vydáme i do sousedství, kde na nás čeká mnoho zajímavých postav s širokými možnostmi interakce. Retro vzhled navíc hře dodává ten správný říz.

8. Salt and Sanctuary

V tomhle 2D akčním RPG z roku 2016 je jen na hráči, s jakým vybavením a (magickými) schopnostmi se pustí do boje. Vydat se napříč neznámému světu a užívat si soubojů i vylepšování je nakonec chytlavější, než by se zdálo.

9. Brothers: A Tale of Two Sons

Starbreeze Studios přináší srdceryvný příběh dvou bratrů, kteří na své cestě musí překonat nejednu nástrahu. V kampani pro jednoho hráče v co-opu ovládá každý hráč jednoho ze zmíněné dvojice. Přestože titul pochází z roku 2013, zpracování dosahuje kvalit současné doby.

10. Day of the Tentacle Remastered

Day of the Tentacle Remastered původně vyšel již roku 1993. Dnes je však k dispozici zcela remasterovaná verze s ručně malovanou grafikou. Přesto nechybí možnost přepnout do klasické retro grafiky. V této adventuře nás čeká spousta hádanek, nevšední příběh i notná dávka humoru.

11. What Remains of Edith Finch

Dechberoucí atmosféru si užijeme v letošním titulu What Remains of Edith Finch. V této explorační adventuře nám nezbývá nic jiného, než odhalit tajemství vlastní rodiny. Na kvalitu poukazuje také fakt, že na Steamu má hra hodnocení 95 % z téměř 6500 uživatelských recenzí.

12. Bastion

Kreslená a umělecký působící vizuální stránka vytváří poutavé prostředí pro rychle se odehrávající bitvy. Hlavní roli sehrává sympatický šedovlasý panáček a studio Supergiant Games může být se svým počinem více než spokojené.

13. Rocket League

Spojit fotbalový svět a raketová vozidla zní jako šílený nápad. Jenže světě div se, výsledek je překvapivě zábavný. Na PS4 je hra k dispozici již od roku 2015, přesto má dodnes spoustu hráčů. Samozřejmostí jsou široké možnosti úpravy vozidel a mnoho herních módů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama