Indie RPG Smoke & Sacrifice vyjde v květnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Indie RPG Smoke & Sacrifice vyjde v květnu

Indie RPG Smoke & Sacrifice vyjde v květnu

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

6. 5. 2018 11:07
Reklama

To si takhle mamka rituálně obětuje své čerstvě narozené mimčo záhadnému stromu v rámci vyššího dobra, aby se jí to pak celé rozleželo v hlavě a vydala se na strastiplnou pouť za zjištěním, kde je jejímu nebohému potomkovi konec. Příběh Smoke and Sacrifice zní možná poněkud bláhově, nic ale nemění na tom, že tahle hra, alespoň tedy pro příznivce malých nezávislých RPG, vypadá značně lákavě. A to nejen díky temné kreslené stylizaci a animacím na první pohled připomínajícím jiné indie pecky, třeba Don´t Starve nebo Darkest Dungeon.

Dobrou zprávou je, že na Smoke and Sacrifice nebudeme čekat už moc dlouho – vývojáři prostřednictvím níž přiloženého videa totiž oznámili, že jejich dílko vyjde na PC a Switch poslední den měsíce května. Cena byla stanovena na 24,99 dolaru, přičemž po první dva týdny od vydání bude hra k dostání s 20% slevou. Na PlayStation 4 a Xbox One hra samozřejmě zavítá také, stane se tak nicméně až později v letošním roce.

Smoke and Sacrifice láká zájemce do svého gotického otevřeného ručně kresleného světa, který celý zamrzl a jediný ostrůvek naděje v něm představuje kousíček úrodné půdy obklopující Sluneční strom, poskytující namísto zničeného Slunce teplo a světlo.

Zde v roli výše zmíněné mladé mamky Sachi budete craftovat, přežívat a neustále bojovat s roztodivnou faunou i flórou tvořící zvláštní a funkční ekosystém, to vše za účelem zjištění, nač ten podezřelý strom vlastně pravidelné dětské obětiny potřebuje. Hra sice nabízí moderní a často vídané prvky indie RPG, navíc by měla nabídnout také silný důraz na emocemi nabitý příběh a výše zmíněný sofistikovaný ekosystém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama