Co týden dal: Dopisy z divokého západu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Dopisy z divokého západu

Co týden dal: Dopisy z divokého západu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 5. 2018 16:00
Reklama

Začal květen, našinci se potýkají s žlutými nánosy pylu, ulpívajícími na všem venkovním, maturitní ročníky se zase potýkaly s písemnými částmi maturit. Prostě je veselo. I ve světě her ale není o akci nouze. Tentokrát se do toho pořádně opřeli v Rockstar Games a řádně rozproudili krev v žilách fanoušků série Red Dead Redemption. Očekávané pokračování se blíží mílovými kroky a propagační materiály se vesele kupí. Pojďme si to vše ve zkratce připomenout.

RUDÍ A MRTVÍ

Co týden dal: Dopisy z divokého západu
i Zdroj: Hrej.cz

Je to hodně červené, občas dost žluté a zelené, je v tom hodně koní, revolverů, španělštiny a je to tak trochu GTA. Konzolisté už vědí, a i hráči na PC si s trochou hořkosti vzpomenou. Red Dead Redemption přineslo v roce 2010 téměř perfektní recept kultovní série Grand Theft Auto okořeněný nesmírně populárním a přesto trestuhodně nevyužitým prostředím divokého západu. Odvážná novinka posbírala skvělá hodnocení a dodnes budete jen těžko hledat hru, která by tak mocnými dávkami rozdávala hutnou atmosféru. Pohraničí Států a Mexika svým perfektním zpracováním vyráželo dech, svůj díl ale odvádělo i dokonalé ozvučení a soundtrack nebo surový příběh. Prostě western k pohledání.

Po masivním komerčním úspěchu pátého GTA značka ožívá, ze San Diega k nám na podzim má připutovat druhé Red Dead Redemption. Po časové ose se tentokrát posuneme o pár let do minulosti, příběh se bude zaobírat osudy gangu Dutche Van der Linde, ke kterému svého času patřil i hlavní hrdina prvního dílu. Klíčové budou opět bankovní loupeže, nestabilní situace světa a pomalu uvadající doba. Nově uveřejněné informace ale slibují značné prohloubení některých prvků hratelnosti. Novinkou budou hráčovy povinnosti vůči gangu, za úkol dostane například shánění potravy. Přestavby dozná i systém hlavních a vedlejších úkolů, respektive by takové rozdělení mělo přestat existovat. Spíše tradicí jsou i sliby týkající se větší plynulosti, efektnosti a autentičnosti všech herních prvků.

Třetí trailer byl vrcholem týdne, ačkoliv měl přijít už ve středu. A dočkali jsme se neomylně. Reakce některých fanoušků byly sice spíše negativní, převážně příběhová upoutávka ale svůj účel plnila. Své chvilky slávy se dočkala většina hlavních postav, na moment se ukázal i John Marston. Naznačuje také, že se hlavní hrdina Arthur Morgan, podobně jako on, nestane chladnokrevnou kriminální mašinou, ale dojde k balancování na hraně.

ZA ZLATÝM POHÁREM

Co týden dal: Dopisy z divokého západu
i Zdroj: Hrej.cz

Naše televizní obrazovky sice aktuálně okupují borci na dánských kluzištích, herními novinkami ale rezonuje spíše fotbal. Svých licencí využívá především EA Sports, oznámilo slibované rozšíření letošního světového šampionátu pro FIFA 18. A že je to příjemný dárek pro všechny majitele původní hry dělá především ten fakt, že bude celý rozšiřující balíček dostupný úplně zdarma. Tváří rozšíření je opět Cristiano Ronaldo, svou slávou ale působí i hvězdy jako Griezmann nebo Isco. Za svůj nároďák si zahrají hráči ze všech 32 účastníků mistrovství, v rámci Custom režimu ale do fotbalového Ruska vyrazí i hráči ostatních zemí původní hry. To bohužel znamená, že se nevrací plný režim kvalifikace, kde mohli do finále dokráčet klidně i borci z Antiguy a Barbudy nebo Zimbabwe. Stejně tak mají smůlu slovenští příznivci, Hamšík a spol. o vysněnou trofej nezabojují. Potěšující je, že se svých virtuálních protějšků dočká všech 12 reálných stadionů.

První informace ale prosákly i z opačného tábora, Konami pilně pracuje na novém ročníku Pro Evolution Soccer a musí se otáčet, přišlo totiž o jeden z velkých taháků značky. Ztráta licencí Ligy mistrů má být kompenzována větší nabídkou licencí dříve smyšlených verzí národních lig. Detaily zatím neznáme a nepředpokládáme, že se mezi ně zařadí EA důkladně okupovaná Premier League, neslavné postavení PES se ale stále zlepšuje. Už tak parádní animace mají rozšířit nové kličky a pohyby, přestavby se má dočkat i toporný, ale klíčový multiplayerový režim MyClub. Letos na podzim, zdá se, bude souboj titánů opět o něco vyrovnanější.

V AZEROTHU BUDE ZASE TĚSNO

Co týden dal: Dopisy z divokého západu
i Zdroj: Hrej.cz

O finančních a hráčských statistikách World of Warcraft už toho bylo napsáno mnoho. V posledních letech připomínal stav aktivních hráčů sinusoidu, co chvíli jsme mluvili o recesi nebo naopak velkém boomu, zdá se ale že se po temném období králi MMORPG blýská na lepší časy. Poslední rozšíření Legion přineslo rozporuplně přijímanému titulu spoustu starých i nových hráčů a připravovaný velkolepý datadisk Battle for Azeroth si prý vede obdobně skvěle.

Samozřejmě zatím nemáme žádná konkrétní čísla, Blizzard se ale chlubí tím, že předobjednávky zatím překonávají očekávání. Hlavním tahákem novinky by měl být nový režim Island Expeditions, přinášející dosud nevídaný prvek prozkoumávání do určité míry náhodně generovaných ostrovů Azerothu. Společnost prý vyvinula i poměrně pokročilou umělou inteligenci schopnou vytvářet odlišné a zajímavé světy.

No není to krása? Tento týden jsme se skoro vyhnuli zprávám o Battle Royale. Ne, teď vážně. E3 se blíží mílovými kroky, víme že se na něm ukáže RPG od CD Projektu, svých chvil se pravděpodobně dočká i Beyond Good & Evil 2 a je vysoce pravděpodobné, že se nějakých pikantních informací dočkáme i v otázce Red Dead Redemption 2. Na červen se tedy těšíme, stejně jako na příští týden nabitý novinkami a informacemi ze světa herního průmyslu. Tak zůstaňte s námi a především, Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama