PUBG zakázalo výměnu předmětů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG zakázalo výměnu předmětů

PUBG zakázalo výměnu předmětů

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

5. 5. 2018 19:12 4
Reklama

Jedna z nejhranějších her na Steamu se dočkala nečekaného zákazu. Titul PlayerUnknown's Battlegrounds původně umožňoval věnování herních předmětů nebo jejich výměnu mezi hráči (tzv. personal trades). Tomu však byla bez jakéhokoliv upozornění utržena přítrž. Důvodem údajně je jednání některých uživatelů, kteří využívali webové stránky třetích stran k prodeji předmětů za reálné peníze. To je dle oficiálního vyjádření jasným zneužitím systému, kterému bylo nutné zabránit. Zákaz však zároveň zaskočil některé hráče, kteří si nyní stěžují, že nějaký předmět někomu zapůjčili a nyní jej nemají jak získat zpátky.

PUBG hráčům ponechal možnost prodeje předmětů prostřednictvím komunitního trhu na Steamu. Pokud se nyní ptáte, proč této možnosti uživatelé vlastně rovnou nevyužili a obchodovali skrze weby třetích stran, pak vězte, že zřejmě prostě nechtěli platit poplatek za takovou transakci. Oznámení vyvolalo nemalý počet reakcí hráčů a za pouhé dva dny se pod ním nashromáždilo přes 2400 komentářů. Vývojáři tvrdí, že již hledají řešení a má tak jít pouze o změnu dočasnou. V diskuzi pod oficiálním oznámením se ale objevují četné pochyby nad tím, zda lze takovou situaci vůbec nějak vyřešit.

Přestože bylo k tomuto kroku přikročeno již před dvěma dny, mnozí hráči o tom stále neví. Informace se totiž kupodivu objevila pouze v příspěvku na Steamu, zatímco na sociálních sítích informace sdílena nebyla. Oficiální Twitter přitom jinak chrlí i několik příspěvků denně. Vývojáři se tuto skutečnost možná tak trochu snaží zamést pod koberec před těmi, kteří neobchodují.

Hra PlayerUnknown's Battlegrounds se před pár dny dočkala vydání updatu 12, který přinesl úpravy chování zbraní, zbrusu novou zbraň, zaměřovače, vozidlo a dokonce i možnost vybrat si mapu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama