Mobilní PUBG vydělává méně než Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní PUBG vydělává méně než Fortnite

Mobilní PUBG vydělává méně než Fortnite

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2018 09:09 2
Reklama

Každým dnem píšeme o novém přídavku do stále bobtnajícího seznamu všech her s battle royale žánrem. Ale naší pozornost si beztak nejvíce zaslouží oba jeho hegemoni, ať jde o Fortnite nebo o PlayerUnknown’s Battlegrounds. V tuto chvíli naše zprávy plní především jejich vzájemný souboj o to, kdo je vlastně úspěšnější. Opakovaně říkáme, že v tuto chvíli je to možná stylizovaná hra od Epicu a data z AppStore to je dokládají.

Obě hry svůj souboj svedly z hlavních platforem na mobilní zařízení. Velké pozornosti se tak těší na mobilech i tabletech. Dá se vlastně říct, že je můžeme hrát prakticky kdykoliv se nám zamane. K mobilním hrám ale neodmyslitelně patří mikrotransakce a pochopitelně je mají i oba dva tituly. Pravdou je, že i když bylo jejich datum vydání přibližně identické, PUBG Mobile má mikrotransakce dostupné teprve od minulého týdne. A tak můžeme po prvních sedmi dnech srovnávat i finanční výsledky.

Pokud čekáte vyrovnaný souboj, asi budete překvapení. Analytická společnost Sensor Tower, jež se zaměřuje výhradně na App store, totiž uvedla, že hráči utratili ve Fortnite přibližně pětkrát tolik, co v PUBG. Abychom hovořili konkrétně, ve Fortnite celková částka činí 3,7 milionů dolarů za týden, PUBG Mobile „jen“ 700 tisíc. Po započítání zařízení s Androidem si PUBG trochu polepší, ale s celkovým jedním milionem je na hony vzdálené od konkurence.

Abychom tyto údaje zasadili do kontextu, je potřeba říct, že se baví o údajích ze všech zemí vyjma Číny. A ta je samozřejmě pro obě hry naprosto stěžejní. Zároveň jsou výsledky zajímavé i proto, že nereflektují hráčskou základnu. V té je lepší mobilní Battlegrounds, což je způsobené především tím, že do Fortnite zatím musíte být pozváni. Fortnite si tak stáhlo jen 3,7 milionů hráčů, PUBG ale 22 milionů, čili téměř šestinásobek.

Čím je tento rozdíl způsobený ale analytická společnost neřeší. Rozdíl zřejmě bude dán mnoha faktory, ať už se budeme bavit o složení hráčské základny jako takové, nebo o nastavení platebního modelu obou her. Nemalou výhodou je i fakt, že nákupy ve Fortnite Mobile se přenáší i do PC a konzolových verzí. To je samozřejmě velký argument, jak si nějaký nákup v mobilní verzi ospravedlnit…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama