Zájem o BfA pro WoW předčil očekávání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zájem o BfA pro WoW předčil očekávání

Zájem o BfA pro WoW předčil očekávání

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 5. 2018 13:28 46
Reklama

Jen těžko se věří tomu, že je tu s námi World of Warcraft již 14 let. MMORPG z oblíbeného světa od Blizzardu má za sebou už šest datatisků, které od roku 2008 přicházejí v pravidelném dvouletém intervalu. Poslední Legion z roku 2016 si v naší recenze od Lukáše odnesl maximální hodnocení s tím, že se král žánru zase o něco pevněji usadil na svém trůnu. Dva roky jsou za námi a letos vyjde rozšíření nové. A zjevně je o něj velmi slušný zájem.

Aspoň to vyplývá z informací, které vedení Activision Blizzard poskytlo na aktuálním setkání investorů. Výkonný ředitel společnosti Bobby Kotick uvedl, že World of Warcraft je v současnosti na velmi dobré cestě a nové rozšíření s názvem Battle for Azeroth si v předobjednávkách vede skvěle. Prezident a COO společnosti Coddy Johnson doplnil, že předobjednávky dokonce překonaly původní očekávání.

Na setkání promluvil i jeden z původních zakladatelů společnosti Silicon & Synapse, z níž později Blizzard vznikl, Mike Morhaime. Na otázku, jaké jsou klíčové prvky nového rozšíření, které by měly nejvíce zaujmout hráče, Morhaime odvětil, že nejzásadnější novinkou budou takzvané Island Expeditions, při nichž budou hráči moci navštěvovat nezmapované ostrovy, které budou do jisté míry náhodně generovány. Blizzard také vytvořil umělou inteligenci, která by se měla postarat o to, že vaše zážitky z návštěv ostrovů budou pokaždé odlišné. Necháme se překvapit v srpnu, přiznám se, že i mě láká znovu svět Warcraftu navštívit, i když jsem jej naposledy viděl v období Mists of Pandaria.

World of Warcraft si od roku 2004 drží „tradiční“ platební model, kdy kromě nákupu rozšíření uživatelé hradí i pravidelný měsíční poplatek. Ačkoli vrchol popularity hra zažila kolem roku 2010 s 12 miliony platícími zákazníky, v současné době se předpokládá, že hru stále hraje kolem 5 milionů hráčů. Battle for Azeroth si můžete předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama