Beyond Good & Evil 2 se předvádí v akci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Beyond Good & Evil 2 se předvádí v akci

Beyond Good & Evil 2 se předvádí v akci

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

4. 5. 2018 12:52 3
Reklama

Letošní rok znamená pro značku Beyond Good & Evil několik kulaťoučkých výročí. Třeba patnáct let od vydání první hry, nebo také celých deset let od prvního oznámení, že je ve vývoji pokračování. Od té doby došlo k několika odložením k ledu, uniklým trailerům, popření, že se na pokračování vůbec pracuje, restartům a novým slavnostním oznámením, že se můžeme na druhý díl zase začít těšit.

Tím se dostáváme až do roku 2016, kdy byl vývoj dvojky opět potvrzen a loni se tato znovuzrozená varianta dokonce prezentovala na E3 blyštivým trailerem. No a nyní se konečně, po všech těch letech, dočkáváme také detailnějších herních záběrů z alfa verze hry.

Ještě než se s nadšením vrhnete na níže přiložené dvouminutové video, připravte se na to, že spíš než o souvislé záběry z hraní, se jedná o směs nadšených vývojářských prohlášení proložených ukázkami zaměřujícími se především na možnosti pohybu postav, používaní jet packu a také pilotování vesmírných plavidel. Vidíme také nástin soubojového systému zjevně alespoň trošku navazujícího na ten z jedničky, kde se hrdinka Jade na blízko oháněla bojovou hůlkou Daï-jo.

Pokud se těšíte, že chystaná hra po patnácti letech konečně naváže tam, kde jednička skončila nestydatým cliffhangerem, musíme vás zklamat. Pokračování má být prequelem jedničce, zasazeným do období, kdy už je sice Jade na světě, ale před událostmi prvního dílu. Ujmeme se tentokrát role jednoho z pirátů a konečně se tak dozvíme, jak to vůbec je s těmi zdejšími piráty, schovávajícími se pokoutně po jeskyních.

Dvojka by sice měla být zážitkem pro jednoho hráče, silně se také ale bude zaměřovat na kooperativní hraní. Vývojáři ve videu například upozorňují na připravovaný systém, kdy budete moci tvořit s přáteli během letu ve vesmírných plavidlech jakési automatické formace. Postavu si tentokrát budeme tvořit dle libosti, volit si budeme z několika ras (lidé a humanoidní zvěřinec) a přítomen by měl být i systém různých povolání (špion, medik...). Z postav vykonávajících různá povolání si pak budeme rekrutovat svou pirátskou družinu. Vrátit by se měl  velice významný prvek fotografování, akorát bude tentokrát foťák nahrazen speciálním dalekohledem. Důvod je zřejmý – hráč se už neujímá role reportéra.

Přestože to vypadá, že pokračování bude mít s jedničkou společné spíše jen univerzum a pár styčných bodů, hra s vesmírnými piráty v hlavní roli působí velice zajímavě i sama o sobě. Snad se tedy pokračování už tentokrát opravdu dočkáme. Datum vydání není zatím známo, hra je na to stále v příliš rané fázi vývoje. Něco více bychom se ovšem snad mohli dozvědět za měsíc na letošní E3, kam si na nás ohledně Beyond Good & Evil 2 vývojáři chystají jakési překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama