Battlerite Royale míchá MOBA a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlerite Royale míchá MOBA a battle royale

Battlerite Royale míchá MOBA a battle royale

David Plecháček

David Plecháček

4. 5. 2018 11:50 4
Reklama

Pokud po přečtení slova battle royale dostáváte osypky, raději si jděte přečíst nějakou jinou novinku. Pokud to ale ještě, byť se skřípěním zubů, zvládáte, měli byste vydržet. Nebo byste se o to měli alespoň pokusit. I když je možné, že stejnou alergii vyvolává i zkratka MOBA. Pak jste v pytli…

Stále rostoucí počet battle royale her zapříčiňuje, že se dočkáváme nečekanějších kombinací. Na některých „pracují“ hráči a vymýšlejí, kam všude by se populární žánr mohl vecpat. A na jiných skutečně pracují vývojáři, vzpomeňte na H1Z1 a jejich Autoroyale. Lidé ze studia Stunlock pro změnu chtějí udělat mix právě se svou MOBA. V létě se tak dočkáme Battlerite Royale.

Týmová arénovka Battlerite, nástupce poměrně populárního Bloodline Champions, sice nepatří mezi nejznámější zástupce žánru, ale ani tak si nevede co se týče hráčské základny špatně. Dosud ji hrálo přes 4 miliony unikátních hráčů, ale verze Royale by tyto stavy mohlo ještě navýšit. Battlerite se nejčastěji hraje v režimech 2v2 a 3v3, přičemž Battlerite Royale proti sobě postaví skupinu dvaceti hráčů. Asi netřeba říkat, jaký bude váš primární úkol, že?

Kromě tradičního top-down pohledu ale nový režim MOBA žánr zase tolik nepřipomíná. Johan Ilves, marketingový ředitel Stunlock Studios, zážitek spíše připodobňuje například k Diablu. „Chceme hráčům představit mix téměř diablovského prozkoumávání světa kombinovaného s variabilitou postav MOBA her a napětím z jiných survival projektů. Jinak řečeno, myslím, že kdokoliv, kdo hledá trochu jiný battle royale zážitek, bude u vytržení.“

Jednotlivá utkání budou trvat deset minut na arénách třicetkrát větších, než jaké jsou k vidění v klasické hře. Samozřejmostí je přítomnost lootu, nedílné součásti jiných, klasičtějších battle royale her. Kromě vašich dovedností bude záležet trochu i na štěstí a výběru postavy. Její specifika totiž mohou být proti někomu účinnější, proti jinému můžete být v nevýhodě. Více uvidíme v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama