Diablovka It Lurks Below vstupuje do EA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Diablovka It Lurks Below vstupuje do EA

Diablovka It Lurks Below vstupuje do EA

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

26. 4. 2018 09:00 2
Reklama

To takhle do kotlíku vhodíte Terrarii, Minecraft a Diablo, všechno to zamícháte rukou Davida Brevika, spoluzakladatele Blizzard North a tvůrce Diabla, a vypadne vám... It Lurks Below. 2D Retro stylizované sandboxové survival RPG orientované na akci v náhodně generovaném světě. David Brevik se vydal na dráhu nezávislého vývojáře, založil si malinké studio Graybeard Games a chystané It Lurks Below je jeho "projektem jednoho muže" postaveném na mixu her, které jeho osobně jednoduše baví hrát.

David Brevik se nechal slyšet, že proseděl opravdu velkou spoustu hodin u Minecraftu a Starboundu. Hrál také Terrarii, ta mu ale úplně nesedla po stránce uživatelského rozhraní, a tak alespoň pilně sledoval, jak ji hrají jiní. Přes všechnu tu sandboxovou hratelnost mu ale údajně ve všech zmiňovaných hrách chyběla jakási hloubka a cíl, za kterým by se mohl hnát. Chyběla mu špetka příběhu a RPG prvky, různé třídy postav a také náhodně generované úrovně s nepřáteli a lootem. A tak vzniklo It Lurks Below.

David na svém vysněném projektu pracuje již přibližně 16 měsíců a nyní se rozhodl vyjít s kůží na trh, respektive hru vydat v předběžném přístupu na Steamu za 16,79 eur (cena se ve finále ještě bude o něco zvyšovat). Hra by i v nehotovém stavu měla nabízet mnoho hodin obsahu a zábavy a také šest rozličných hratelných tříd. Hotová je údajně ze dvou třetin a chybí jí především závěrečný obsah. Plánem pro nadcházející měsíce je tedy dokončení příběhu a také přidávání dalších předmětů, bossů, receptů, runových slov a dalšího obsahu, který máme v akčních RPG tak rádi. Plné verze bychom se měli dočkat snad ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama