11-11 je adventura od oscarových Aardmanů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 11-11 je adventura od oscarových Aardmanů

11-11 je adventura od oscarových Aardmanů

David Plecháček

David Plecháček

26. 4. 2018 08:35
Reklama

Adventury nejsou doménou AAA studií, naopak se na ně obrací menší společnosti, které ale kvůli nedostatku finančních prostředků musí přidat „něco navíc“. Je to sice hodně zkratkovitý popis situace, nicméně adventura musí zaujmout už na první pohled nebo mít po vydání výjimečnou pověst, aby uspěla. Ve spolupráci s Bandai Namco vzniká projekt, který ale přesně první definici splňuje. A to hned několikrát.

Projekt 11-11: Memories Retold člověka může zaujmout hned z několika důvodů. Jedním z nich jsou vývojáři. Ano, Bandai Namco je sice do vývoje zainteresováno, ale oficiálně jsou vývojáři lidé z Aardman Studios a DigixArt. U nich se na chvíli zastavíme. Společnost Aardman není typickým herním vývojářem, jedná se o studio, které se zaměřuje na animované filmy a seriály. Ostatně v roce 1990 si studio odneslo Oscara za krátkometrážní film Mezi námi zvířaty.

To ovšem nebylo vše. Rok 2006 studio získalo Oscara za film Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka). Tehdy mu hlasy propůjčili například i Ralph Fiennes nebo Helena Bonham Carter. Z novější tvorby pak můžeme zmínit například Ovečku Shaun, respektive spin-off pro mladší Timmy Time. 11-11: Memories Retold ale není prvním projektem, na němž se aardmanovci podílejí. Můžeme zmínit například spolupráci s Nintendem, z níž vznikla dvanáctka krátkých filmů v programu Flipnote na kapesní konzoli Nintendo DSi.

V každém případě jsme trošičku odbočili. Tato odbočka ale byla nutná k tomu, aby bylo patrné, jaké projekty studio vytváří za pomocí nejrůznějších netradičních animačních technik, pro něž je známé. Hra, o níž je teď řeč, je totiž také na první pohled netradiční a silně stylizovaná. Její malovaný styl by měl umožnit zážitek, jako žádná jiná hra před tm.

Jenže 11-11 nabídne i hluboký příběh. Hra se odehrává za zvuků první světové války a měla by nabídnout emocionální jízdu od začátku až do konce. „Zaujetí fanoušků duchaplným příběhem skrze animace je v samém jádru to, co v Aardman Studios děláme. S novým projektem chceme vytvořit emocionálně bohatý zážitek s jedinečným vizuálním zpracováním, které reflektuje sentiment celého příběhu,“ říkají autoři. Ostatně přesvědčte se sami, že byste se měli o 11-11: Memories Retold zajímat i vy. Více se dozvíme v průběhu času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama