StarCraft 2 nově nabídne i placené mody
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka StarCraft 2 nově nabídne i placené mody

StarCraft 2 nově nabídne i placené mody

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

25. 4. 2018 14:00 2
Reklama

O StarCraftu 2, druhém díle výborné real-time strategie od Blizzardu, jsme naposledy psali v listopadu, když byla jeho první příběhová část nazvaná Wings of Liberty uvolněna ke stažení zdarma. V této souvislosti zní možná plánované přidání placených modifikací, oficiálně nazvaných prémiové, malinko zvláštně, nicméně je tomu tak.

Díky přítomnosti šikovného editoru do druhého StarCraftu samozřejmě už roky průběžně přibývají všelijaké modifikace a skutečnost, že vybrané modifikace časem budou stažitelné pouze za poplatek, byla známá již od vydání první části hry před téměř devíti lety. V praxi však k tomu Blizzard přistoupil až nyní, respektive s příchodem chystaného patche 4.3.0. 

Modifikace, za které hráči zaplatí, by měly být podle Blizzardu zárukou obzvlášť vydařených kousků nadstandardní kvality. Cena je stanovena na 4,99 dolaru za kus, přičemž blíže neurčená část výtěžku z prodeje jde do kapsy přímo konkrétnímu moderovi. Tímto způsobem by zároveň měly mít placené modifikace ambici přilákat ty nejtalentovanější modery scény. Již prvními oznámenými placenými vlaštovkami tak jsou dva mody pocházejí od prominentních tvůrců z řad moderů.

První modifikace se jmenuje ARK Star, jejím tvůrcem je Daniel "Pirate" Altman, mimochodem vítěz ročníku 2015 modovací soutěže Blizzardu nazvané Rock The Cabinet. Ark Star zasazuje do univerza StarCraftu taktické RPG s elitní skupinkou protossů v hlavní roli a se vším, co k žánru patří. Tedy taktickými tahovými souboji, sbíráním lootu, levelováním a vylepšováním schopností, plněním úkolů a rozhovory s NPC.

Druhým placeným modem je Direct Strike od modera Tya. Direct Strike je propracovanější verzí známé Desert Strike, jedné z nejoblíbenějších volně stažitelných map ke druhému StarCraftu. Tato modifikace proti sobě staví do arény dva hráče posílající na sebe vzájemně vlny nepřátel s cílem rozdupat základnu toho druhého. V základu zůstane tato mapa zdarma, jako tomu bylo doposud, její povýšení na prémiovou verzi však přidá další herní možnosti. Mimo změn ryze kosmetických to budou i další herní varianty, jako třeba mód nazvaný Switch umožňující hráčům si uprostřed hry přehodit rasu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama