Microsoft a Discord to dávají dohromady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft a Discord to dávají dohromady

Microsoft a Discord to dávají dohromady

Vojtěch Wantulok

Vojtěch Wantulok

25. 4. 2018 08:14 23
Reklama

Jelikož poslední dny patřily jen a jen vydání nejnovějšího dílu God of War exkluzivně pro platformu Playstation 4, majitelům konkurenčního Xbox One nezbývá nic jiného, než smutně pozorovat kamarády s PS4, jak si užívají pravděpodobně nejlepší hru této generace a další exkluzivity.

Jestli ale Microsoft umí něco na výbornou a předčí svého konkurenta, tak je to v přívětivosti uživatelského rozhraní a jeho aplikací. Místo pořádné hry tak Microsoft přichází s další vychytávkou pro své hráče, a sice populárním komunikačním programem Discord, jehož úkolem je třeba chatování s kamarády a různými komunitami počas hraní.

Tuto možnost si doteď mohli užívat pouze hráči na PC. Ti se už zanedlouho budou moci spojit i s těmi na Xboxu a být tedy neustále v kontaktu ať už hrajete na tom či onom. Prozatím bude možnost dostupná pouze pro "Insidery" v rámci testovacího programu, ale už zanedlouho se novinka dostane mezi všechny hráče.

Jak to bude fungovat? Účty na Discordu a Xboxu lze propojit dvěma způsoby. Buďto přímo z vašeho Xboxu, kde se nově v sekci "Propojené sociální účty" objeví kromě možnosti propojení skrze Facebook a Twitter i možnost pro Discord. Tam už stačí pomocí obdrženého speciálního kódu váš účet aktivovat. Druhým způsobem je synchronizace z aplikace Discord na PC nebo mobilním telefonu. V následujících dnech se v možnostech "Propojení účtů" objeví propojení s vašim Xbox účtem.

Jakmile splníte tyto jednoduché kroky, budete moci směle s vašimi přáteli komunikovat a taky sledovat jejich herní aktivity a třeba se k nim zrychleně připojit. Samozřejmě to nejdřív musíte v nastavení povolit. Chcete li, aby vaše herní aktivity zůstaly utajeny, není problém. Stačí tuto možnost zakázat.

Ze strany Microsoftu je to určitě další vítaná novinka, která potěší nejednoho týmového hráče, ale taková novinka v podobně pořádné exkluzivní hry... Jo, to by byla jiná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama