Albert Penello opouští společnost Microsoft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Albert Penello opouští společnost Microsoft

Albert Penello opouští společnost Microsoft

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

25. 4. 2018 13:49
Reklama

Osmnáct let je dlouhá doba. Osmnáct let, strávených u jediné společnosti, je pro někoho doba téměř nepředstavitelná. A právě takový čas strávil u společnosti Microsoft Albert Penello, kam v roce 2000 přestoupil z pozice manažera produktového marketingu u společnosti EA na post vedoucího produktového marketingu. Zasloužil se v této roli o obchodní plány prvního Xboxu, Xboxu 360 nebo například Kinectu. Nyní se rozhodl jít dál. Kam, prozatím není známo.

"Dnešek je šílený den. Učinil jsem rozhodnutí po 18 letech opustit Microsoft. Abych řekl, byla to taková zkušenost "jednou za život". Team #Xbox pro znamená velmi mnoho a nadále je chci pobízet - ještě je čeká spousta velkých věcí." Takto Penello oznámil svůj odchod prostřednictvím Twitteru. V komentářích sklidil ohlasy a přání štěstí do budoucna od velkého množství lidí a bývalých kolegů. Vyjádřil se například Mike Ybarra, vice prezident Gaming sekce Microsoftu, marketingový manažer společnosti Mike Hryb nebo současný vedoucí Gaming sekce Microsoftu, Phil Spencer.

Delší zpráva o odchodu se objevila i na jeho Facebookovém profilu:


"Je těžké uvěřit tomu, že tohle píšu, ale po téměř 18 letech jsem se rozhodl opustit Microsoft. Neexistují slova, která by vyjádřila, kolik pro mě Xbox znamenal, ale ještě mnohem důležitější jsou všichni ti úžasní lidé, se kterými jsem mohl pracovat.

Každodenní kontakt s těmito lidmi mi bude velice chybět a už nenastane další tak velkolepý moment mé kariéry, jako byl tento.

Ale je čas na změnu. Čas učit se novým věcem a znovu sebe sama postavit před další výzvy. Jsem nadšen ze své nové přiležitosti a již brzy o ní prozradím více. Mezitím si dám pár týdnů času na nabrání sil před začátkem své nové práce a uvažováním nad vším tím užasným časem stráveným v Xboxu."

I my bychom rádi popřáli Albertu Penellovi hodně štěstí do budoucna a poděkovali za vše, co pro projekt Xboxu dokázal. Byla to dlouhá cesta a jako každá taková by měla být plnou mírou oceněna, jakkoliv těžká chvílemi mohla být. Jakmile bude známo něco nového o postupu jeho kariéry, budeme vás jistě informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama