Housemarque vyvíjí novou hru Stormdivers
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Housemarque vyvíjí novou hru Stormdivers

Housemarque vyvíjí novou hru Stormdivers

David Plecháček

David Plecháček

23. 4. 2018 10:48
Reklama

Finská vývojářská společnost Housemarque je v zemi tisíců jezer jednou z nejstarších v oboru. Vždyť jejich prvotinou byl Stardust, případně Super Stardust bereme-li v potaz společnost jako takovou a ne jen původní tým. Po těchto titulech se ale vývojáři přesunuli k PC, aby následně zakotvili především na PlayStationu. Možná si vybavíte jejich Alienation nebo Resogun či Nex Machina. K těmto hrám nově přibude další.

Jestli půjde o další side-scroller hru nebo spíše o projekt podobný zmíněnému Alienation není z původní ukázky zřejmé. Nejedná se totiž vysloveně o trailer, i když jej tak autoři vydávají, jako spíše o teaser, který nás má navnadit na další informace. Hra nese název Stormdivers. Shodou okolností se pojmenováním podobá populárním Helldivers od společnosti Arrowhead, které jsou přímou konkurencí právě pro Alienation. Jestli ale půjde o něco v tomto stylu, to zůstává nejasné. Tipujeme ale něco úplně jiného. Třeba... battle royale?

Z toho mála, co víme, je jasné, že se Housemarque zaměří více na online složky hry. Multiplayer prý hraje ústřední roli celého projektu. Vůbec poprvé se také společnost zaměří na stále populárnější „služby“, jinými slovy bude Stormdivers podporovat kontinuálním obsahem i po vydání. Autoři se ale nadále snaží zůstat autory takřka arkádových her, ačkoliv žánry, které je reprezentovaly v minulosti, už pomalu opouští a ponechávají si jen stěžejní prvky, jež chtějí vyzdvihnout do nových výšin.

Stormdivers je druhý titul využívající vlastní Housemarque VFX Engine, první byl loňský Matterfall. „To znamená, že máme technoligii vytvořenou přímo na míru a můžeme tak posouvat vizuální hranice na další úroveň,“ říkají autoři. Na projektu studio pracuje poslední dva roky, ale titul ještě chvíli zůstane zahalen tajemstvím. Naším tipem je, že se o něm dozvíme více na E3. Kde jinde?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama