Campo Santo přechází pod Valve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Campo Santo přechází pod Valve

Campo Santo přechází pod Valve

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

23. 4. 2018 11:47
Reklama

Vypadá to, že Gabe Newell vyjádření ohledně vývoje dalších her ve Valve myslel vážně. Ti, kteří ale čekali na vytoužený Half-Life 3, se zase nedočkají. Valve na to jde totiž z trochu jiného konce, než by kdokoliv z nás mohl očekávat a pod svá křídla si, dle posledních zpráv, vzali vývojáře ze studia Campo Santo.

Studio, fungující od roku 2013, se zasloužilo o atmosférickou adventuru Firewatch, která z naší recenze vyšla s velmi pěkným čtyřkovým hodnocením. Loni oznámili práce na dalším zajímavě vyhlížejícím titulu s názvem In the Valley of Gods, který hráčům nabídne příběh dvou novinářek z dvacátých let minulého století. Nyní se vývojáři z Campo Santo na svém blogu vyjádřili, že své síly hodlají spojit právě s Valve.

"Ve Valve jsme objevili skupinu lidí, křeří svou práci vnímají v jádru stejně jako my. A oni zase v nás našli skupinu s unikátní zkušeností a rozmanitou perspektivou pohledů... prošli jsme sérií dlouhých rozhovorů s lidmi z Valve a všichni sdíleli potěšení lidí, jejichž práce stojí na věcech, které bychom nikdy nepovažovali za možné. Obě strany hovořily o hodnotách a o tom, jak moc jsme, jako lidé, limitováni časem, který vkládáme to věcí, ve které věříme a do kterých vkládáme péči. Zeptali se nás, jestli bychom všichni měli zájem přijít do Bellevue a my souhlasili." Tak zní části zprávy, prezentované na blogu studia Campo Santo.

Práce na In the Valley of Gods by neměly být přechodem pod Valve nijak ovlivněny, stejně jako dostupnost hry na jiné platformy, než je Steamem podporované PC. Bude jistě velice zajímavé sledovat, jestli se Valve rozhodne časem pod své křídlo vzít i další nezávislá studia a celkově, jaké plány vlastně do budoucna Gabe Newell a jeho tým má. Nechceme se pouštět do zbytečných spekulací, možné je ale i to, že se rozhodli sesbírat kvalitní a talentované vývojáře k účelům vývoje něčeho většího, než je dosud oznámený Artifact. A vůbec bychom se nezolbili, kdyby v tom "něčem větším" figurovala Alyx nebo sám Godron Freeman.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama