Série PES přichází o fotbalovou Ligu mistrů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Série PES přichází o fotbalovou Ligu mistrů

Série PES přichází o fotbalovou Ligu mistrů

David Plecháček

David Plecháček

18. 4. 2018 15:17 6
Reklama

Pokud jste pozorně četli náš včerejší článek, jistě vám neuniklo, že největším tahákem série Pro Evolution Soccer nebyly oficiální licence týmů, nýbrž licence poskytnutá samotnou organizací UEFA. Díky ní tak slavný PES disponoval oficiální Ligou mistrů, stran obsahu jedinou výhodou oproti konkurenční sérii FIFA. Ano, přesně tuto výhodu Konami ztrácí.

Letošní finále Ligy mistrů v ukrajinském Kijevě bude to poslední, co si Konami bude moci dovolit dát do své vlastní fotbalové série. Nic dalšího z nejsledovanější a především nejprestižnější fotbalové soutěže světa se v Pro Evolution Soccer v nadcházejích letech neobjeví. Končí tak deset let vzájemné spolupráce. Ale jaký bude osud Ligy mistrů, přesune se ke konkurenci?

O tom současné zprávy nijak nehovoří. Guy Laurent Epstein z organizace UEFA jen oficiálně poděkoval svému partnerovi: „Konami naší značku silně prosazovalo ve videohrách, ale i v rámci organizovaných esport turnajů Ligy mistrů. Právě díky tomu byla společnost silným partnerem Ligy mistrů UEFA i Evropské ligy,“ řekl. Epstein zároveň podotkl, že toto partnerství bylo pro obě strany velice přínosné.

V podobném duchu hovořil i Jonas Lygaard z japonské společnosti. Ten naopak vyzdvihl, že Liga mistrů Konami umožnila představit unikátní zážitek všem hráčům z celého světa, kteří si tak mohli tuto soutěž vlastnoručně osahat. „Tento rok se nicméně budeme soustředit na jiné oblasti hry. Budeme ale hledat alternativní cesty, po nichž můžeme spolu s UEFA spolupracovat,“ řekl.

Co se těmito náhradami myslí, není zřejmé. Těžko se ale můžeme domnívat, že se Konami zaměří na licencování celých lig. Koneckonců ty opanuje série FIFA. Jedinou možností je vyjednávat ne se zástupci soutěží, ale s jednotlivými týmy, a tato cesta je nákladna jak po časové stránce, tak po stránce finanční. Ale nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama